'İftara ne pişirsem?' 'bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için nefis yemek tariflerinin olduğu menü Haber32'de. Bugün menüde: Sütlü mercimek çorbası, Kabaklı LazanyaHaydari ve tatlı olarak Reçelli Çubuk var. 

Şimdiden ellerinize sağlık, afiyet olsun!

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Sütlü Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın.

2. Soğanları küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun.

3. Unu ekleyin ve rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun.

4. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimekleri ekleyin ve güzelce karıştırın.

5. Üzerine suyu ekleyip karıştırıp kapağını kapatın.

6. Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.

7. Mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

8. Ardından pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.

9. Sütü ve tuzu da ekleyerek, 4-5 dakika kısık ateşte pişirin ve çorbayı ocaktan alın.

10. Çorbanın sosu için uygun bir tavaya tereyağını alın ve eritin.

11. Ardından üzerine kırmızı toz biberi ekleyin ve karıştırarak ocağı kapatın.

12. Çorbanın üzerine ekleyin.

Kabaklı Lazanya Tarifi

Malzemeler:

  • 3 adet kabak

  • 400 gr kıyma

  • 2 diş sarımsak

  • 1 adet soğan

  • 2 adet domates

  • 2 adet sivri biber

  • Tuz

  • Karabiber

Beşamel sos:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • 4 yemek kaşığı kadar un

  • 3 su bardağı kadar süt 

  • Tuz

  • Karabiber

Üzeri için:

  • 1 su bardağı kaşar peyniri 

Kabaklı Lazanya Nasıl Yapılır?

1. Kıymayı geniş bir tavaya alıp kavurmaya başlayın. 

2. Ardından soğan, sarımsak, domates ve biberleri ilave edin. 

3. Son olarak baharatları ekleyip, ocaktan alın.

4. Ayrı bir tencerede tereyağı ile unu kavurun. 

5. Üzerine sütü ilave edip, sürekli karıştırarak pişmeye bırakın. 

6. Tuz ve karabiber ile tatlandırın ve beşamel sosu hazırlayın. 

7. Fırın kabının tabanını yağlayıp dilim kabakları yerleştirin. 

8. Üzerine bir miktar beşamel sos ekleyip, kıymalı karışımının bir kısmını yayın ve tekrar dilim kabakları ekleyin. 

9. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. 

10. En üste kaşar peyniri serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Haydari Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt

  • Yarım demet dereotu

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı nane

  • Yarım çay kaşığı tuz

  • 2 dilim beyaz peynir

  • 1 diş sarımsak

Haydari Nasıl Yapılır?

1. Bir kabın içerisinde beyaz peyniri çatal yardımıyla ezin. 

2. İçerisine ince ince doğradığınız dereotunu, yoğurdu, tuzu ve sarımsağı ekleyin. 

3. Başka bir tencerede naneyi tereyağ ile kokusu çıkana kadar pişirin. 

4. Ilıdığında karışımınızın içine ekleyin ve karıştırın. 

5. Servis ederken üzerine dereotu serperek süsleyebilirsiniz.

Reçelli Çubuk Tarifi

Malzemeler: 

  • Milföy hamuru

  • Ahududu reçeli (ya da herhangi bir reçel)

  • Şeker

Reçelli Çubuk Nasıl Yapılır?

1. Fırını 200 derece önceden ısıtın. 

2. Milföy hamurlarını açın ve iki eşit parçaya, dikdörtgen olacak şekilde kesin.

3. Kestiğiniz hamurun bir yarısına reçeli dökün ve güzelce yayın. Ardında diğer hamuru, reçelli hamurun üzerine kapatın ve kenarlarını da birleştirin.

4. Dikdörtgen şeklindeki içi reçelli hamurunuzun üzerini bıçak yardımı ile şerit şeklinde kesin. Kestiğiniz şerit hamurları elinizle bükün. 

5. Büktüğünüz reçelli milföyleri yağlı kağıt serili tepsiye alın ve yaklaşık 10 dk pişirin.