Isparta

İkinci El Otomobil Alacaklar Bu Habere Dikkat!

Uzmanlar, ikinci el otomobil pazarında son bir yıldır devam eden durgunluğun yılın son dört ayında ortadan kalkmaya başlayacağını öngörüyor.

Abone Ol

apılan açıklamalarda, ikinci el satışlarında son bir yıl içinde yüzde 30 oranında bir düşüş yaşandığı belirtilerek, tüketicilerin 1 milyon TL’yi bankaya yatırmayı tercih etmesinin bu durumu etkilediği ifade edildi.

Uzman, "Eylülde döviz kurundaki artış, sıfır kilometre araç fiyatlarına yansıdı. Zamlar olmadan önce, ikinci el araçlarla sıfır kilometre araçlar arasındaki fiyat makası oldukça dardı. Ancak şimdi sıfır kilometre araçlarda fiyatların artmasıyla birlikte, ikinci el pazarındaki fiyat makası normal seviyelere dönecek," dedi.

Buna ek olarak, uzman, yıl sonuna kadar ikinci el araç fiyatlarının sabit kalacağını ve büyük fiyat artışlarının yaşanmayacağını düşündüklerini belirtti. Bu durum, ikinci el araçların daha ulaşılabilir hale gelmesine yardımcı olacak.

Eylülde yapılan fiyat artışlarına rağmen, sıfır kilometre otomotiv pazarının finansman ve kredi sıkıntılarına rağmen yine de 80 bin-90 bin adet seviyelerini yakalayacağı öngörülüyor. Uzman, "Kasım-aralık ayındaki yoğun kampanya bombardımanı ile bu yıl toplam pazarın 1.1 milyon adede yaklaşması sürpriz olmaz," diye ekledi.