Isparta

İl Başkanlığı görevi Özdemir’e verildi

Okullarda Hayat Boyu Öğrenme Mesleki Eğitim Spor ve Kişisel Gelişim Federasyonu İl Başkanlığı görevi Genel Başkan Tahsin Koç tarafından Ahmet Özdemir’e verildi.

Abone Ol

Çocukları kötü alışkanlıklardan alıkoymak,  spora ve meslek kazanımına teşvik etmek amacıyla kurulan Okullarda Hayat Boyu Öğrenme Mesleki Eğitim Spor ve Kişisel Gelişim Federasyonu Isparta’da da teşkilatlandı. Onursal Başkan Hatice Çelik İlközen’in de katılımıyla Federsayon Genel Başkanı Tahsin Koç tarafından Isparta İl  Başkanlığı görevi Ahmet Özdemir ve yönetim kurulu üyelerine  verildi.

Federasyonun amacının  spor ahlakını sporun güzelliğini Isparta’daki gençlere aktarmak olduğunu kaydeden Özdemir “ Amacımız çocuklarımızın, gençlerimizin kafelerde değil spor salonlarında kendilerini değerlendirmesi ve onların içindeki cevheri çıkarmak. Bir amacımızda hem belediyeler hem valilik olsun protokol imzalayıp durumu olmayan sporla uğraşan çocukların malzemesini müştereken görüşerek tedarik etmek. Bunlara yardımcı olmak ve bu kanalla sporu sevdirmek.  Genel Başkanımız Tahsin Koç’un direktifleri ile birlikte Isparta İl Başkanı olduk. Müştereken 81 ilde de başkanlarımız ve genel başkanımızın koordinesi ile birlikte çalışıyoruz. İnşallah güzel şeyler olacak” dedi.

Okullarda Hayat Boyu Öğrenme Mesleki Eğitim Spor ve Kişisel Gelişim Federasyonu Genel Başkanı Tahsin Koç da “Federasyonumuz 2018 yılında kurulmuş olup  kimsesiz çocukların, öğrencilerimizin ihtiyacına göre sahiplenilmesi adına kuruldu. Özellikle de kimsesiz çocuklar ilk, orta ve lise çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan alıkoymak, onları spora teşvik etmek, kendisini geliştirerek yarın işe rahat girebilecek seviyede  eğitimlerini alabilmesi için bu federasyon ön ayak olmaktadır. 81 ilde de bu çalışmalar devam ediyor.  Herkes kendi bilgi ve donanımını herhangi bir gence verirse veya herhangi bir ihtiyaç sahibi kişiye verirse inanıyorum ki kendini geliştirmesi mümkün olur. Bizimde yapmış olduğumuz ihtiyaç sahibi olan herkesin sesi kulağı olmak. Isparta’ya gelmemizin sebebi de budur. Sevgili Ahmet Başkanımızın burada Valilik tarafından olurunu alıp Isparta’daki gençlerimizi kötü alışkanlıklarından koruyabilmek adına spora teşvik etmesi, devletimizinm mülki amirleri ile dirsek teması halinde yapacağı çalışmalara imza atması bu anlamda da mesleki itibar sahibi olmak isteyen herkesi bu federasyonun içine dahil edip kendisini geliştirmek amaçla yapmış olacağı bir çalışması olacak. Bununla ilgili bir çok projelerimizin içerisinde okuma yazmadan tutunda kişinin kendi meslek itibarını kazanmasına kadar ön ayak olacak. Öncelikle  caddelerde, sokaklarda taşkınlıkların olmasının sebebine baktığımız zaman  bunun altında eğitim seviyesinin yatmadığını hepimiz bilmekteyiz.  Değerler eğitimine yönelik derslerin okullara girmesi gerekiyor diye vermiş olduğum önerge 2021 yılının altıncı ayında kabul edildi. Buna benzer bir çok değerlerimizin geri dönüşümü olması adına hepimize büyük görev düşmektedir. İnanıyorumki herkes kendi evinin önünü tertemiz süpürürse bu ülkede ne terör olur ne aç kalan, susuz kalan olur. Bunu içinde bilgi ve donanıma, halkımızın duyarlılığına ihtiyaç var. Herkesin elini taşın altına koymasından yanayız” dedi.