Eylül Ayı Senaryosu ve Kısa Vadeli Beklentiler

Son bir ayda ons altın fiyatlarının 2 bin 473 dolardan 2 bin 516 dolara yükseldiği görüldü. Ünlü ekonomist İslam Memiş, TV 100’deki "Bugün Euro’m olsaydı ne yapardım?" yazısında, altın piyasası için eylül ayı senaryosunu açıkladı. Memiş, orta ve uzun vadede altın ve gümüş yatırımlarının mantıklı olduğunu ifade ederken, kısa vadede bazı düşüşlerin yaşanabileceğini belirtti. Memiş'in açıklamasına göre, "Altın ve gümüş ons fiyatı Eylül’de baskı altında. Kısa vadede satışların devamını öngörüyorum. XAU/USD 2 bin 420 dolar, XAG/USD ise 27 dolar seviyelerine çekilebilir. Eylül’de alım için bana uygun bir zemin oluşur. Çünkü hedefim 2 bin 600-3 bin dolar" dedi.

Yatırım Stratejisi ve Döviz Tavsiyeleri

Memiş, mevcut Euro pozisyonlarından çıkarak yatırım portföyünü yüzde 25 altın, yüzde 25 gümüş, yüzde 25 dolar ve yüzde 25 bitcoin olarak çeşitlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, iki hafta önce Euro’dan çıkıp dolara geçen yatırımcıların doğru bir hamle yaptığını ve yılın son çeyreğinde bu hareketin daha anlamlı olacağını ifade etti.

Ticaret Bakanı Bolat, Isparta’da İş Dünyası ile Buluştu Ticaret Bakanı Bolat, Isparta’da İş Dünyası ile Buluştu

Piyasalardaki Güncel Durum

  • BİST 100: 9 bin 502 TL
  • Dolar: 33,98 TL
  • Euro: 33,53 TL
  • Gram Altın: 2 bin 749 TL
  • Ons Altın: 2 bin 517 TL
  • Bitcoin: 58 bin 116 dolar

Sonuç olarak, altın ve diğer değerli metallerdeki hareketlilik, yatırımcılar tarafından dikkatle izlenirken, Memiş'in öngörüleri piyasalarda önemli bir etki yaratabilir.

Kaynak: Haber Merkezi