Isparta

İslam Memiş En Çok Kazandıran Yatırım Araçlarını Açıkladı

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kişisel YouTube kanalında altın, dolar, borsa ve gümüş gibi yatırım araçlarıyla ilgili orta vadeli öngörülerini paylaştı.

Abone Ol

Ancak tavsiyelerinin yatırım tavsiyesi olmadığını özellikle vurguladı.

Borsa İstanbul: İslam Memiş, Borsa İstanbul'un mevcut durumunu 10.774 puan olarak belirtti ve endeksin 10.900 puanın üzerinde kalıcı olamadığını ifade etti. Borsada düşüş öngörüsünü koruduğunu belirten Memiş, giriş için 9.400 puan seviyesini beklediğini dile getirdi.

Dolar/TL Kuru: Dolar/TL kuru 32.87 seviyesinde seyrederken, Memiş yıl sonunda 40-45 lira bandını beklediğini belirtti. Öngörüsünde 36 lira revizyonu yapılmış olmasına rağmen değişiklik olmadığını vurgulayan uzman, dolarla borçlanmamaya dikkat çekti.

Altın: Ons altının 2.380 dolar seviyesinde olduğunu belirten Memiş, kritik direnç olan 2.360 doların kırıldığını ve 2.380 doların test edildiğini söyledi. Eğer bu seviyede kapanış olursa, 2.460 doların hedeflenebileceğini ifade etti.

Gümüş: Gümüş onsunun 31 dolar seviyesinde seyrettiğini belirten Memiş, destek ve direnç seviyelerinin 28.80 ve 32.80 dolar aralığında olduğunu aktardı. ABD enflasyon verisinin gümüş fiyatları üzerinde belirleyici olabileceğine dikkat çekti ve kısa vadede düşüşlerin alım fırsatı olabileceğini söyledi.

Gram Altın ve Gram Gümüş: Gram altının 2.520-2.528 lira aralığında, gram gümüşün ise 31.80-34 lira aralığında seyrettiğini belirten Memiş, bu emtialarda yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini öngördü.

İslam Memiş, yılın ilk yarısında gümüşün en çok kazandıran emtia olduğunu belirterek, yılın başında 10 bin lirası olan bir yatırımcının altına yatırım yapması durumunda %24, gümüşe yatırım yapması durumunda ise %44 gelir elde edebileceğini aktardı