Suudi Arabistan Uçak Bileti: En Uygun Fiyatlar Suudi Arabistan Uçak Bileti: En Uygun Fiyatlar

ISO Belgesi kısaca “Uluslararası Standartlar Organizasyonu” için bir kısaltmadır. İsviçre’nin Cenevre Şehri merkezli olup 1947 senesinde kurulmuştur.

Bu belge, hizmet gösterilen alanın farklı sektöründe faaliyette bulunan işletmelerin, belirli bir standarda uygun hizmet verdiklerinin ispatıdır. Alanlarında yetkinliğinin olduğunu gösteren bir evraktır.

Organizasyon 162 taraf ulusa sahip olup elektrik ve elektronik haricinde olan her hususu standartlar ile tespit etmekte, söz konusu alanlarda olan çalışmaları standartlar akabinde yapmaktadır. Eğer ISO belgesi almak istiyorsanız, Belge.com aracılığıyla almanız mümkündür.

ISO Belgesi Nerelerde Kullanılır?

ISO belgesi hem küçük hem de büyük her türlü işletme için gereklidir. Dolayısıyla kullanım alanı oldukça geniştir. Bu belge üst yönetim ve diğer personelin ulaşmak istediği kayırt ve bilgilere rahat ve kolaya ulaşmayı sağlamaktadır.

Bunun yanı sıra üst yönetim ve yöneticilerin eldeki bilgileri inceleyerek, doğru ve hızlı şekilde kararlar verilmesine olanak tanımaktadır. Reklam ve tanıtım konusunda ve rekabette, ihracatta da kolaylıklara sahiptir. Bu bakımdan bu belgeye sahip olmak büyük bir önem taşımaktadır.

ISO Belgesi Türleri Nelerdir?

ISO belgesi türleri kendi içerisinde büyük bir değişkenlik göstermektedir. ISO 13485 bunlardan bir tanesi olup, tıbbi cihazlar için özel koşullar bulunduran bir belgedir. Bunun yanı sıra aşağıdaki gibi belgeler de mevcuttur.

ISO 9001

ISO 9001 Belgesi kalite yönetim standardı olup, ISO’nun en iyi bilinen standartlarından bazılarını kapsamaktadır. Söz konusu kalite standartları firmalara rehberlik ederek, kaliteyi devamlı şekilde iyileştirmeye, müşteri taleplerini her zaman karşılamayı sağlamak üzere gerekli vasıtalar ile donatılmaktadır.

ISO 9001 planlama ve organizasyondan, liderliğe dek pek çok sürecin iyileştirmesine katkıda bulunmaktadır.

ISO 22000

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi olarak bilinmektedir. Adından da anlaşılabileceği gibi gıda güvenliği yönetim sisteminin geliştirilmesini, uygulanmasını kolay hale getirilmektedir.  Ayrıca gıda üretimi adına 22002 ve 22001 de dahi, farklı standartları bünyesine almaktadır. Özellikle gıda üreticileri, restoranlar ve yemek taşıma hizmetlerince yaygın şekilde yararlanılmaktadır.

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi

ISO Belgesi 50001 Enerji Yönetim Sistemidir. Enerji kullanımında verimliliği yükseltmeyi hedeflemekte olup firmalara rehberlik etmektedir.  Sera gazı emisyonlarını minimum seviyelere getirerek kuruluşun enerji giderini azaltmayı hedeflemektedir.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi

ISO belgesi türleri arasında 14001 da bulunmaktadır. Bu Çevre Yönetim Sistemi olup firmaların çevresel sorumluluklarını yönetmeleri adına gerekli araçları ve yönergeleri sağlamaktadır. 14001 ve söz konusu kategorideki diğer her standart, çevresel sistemleri ele almaktadır. Söz konusu standartlar denetimler, iletişimler, yaşam döngüsü analizi ve çevresel zorluklar tarzı araçları kullanmaktadır.

Bunların yanı sıra ISO belgeleri arasında sayılabilecek farklı standartlar da bulunmaktadır. Her biri farklı olduğu için değişik alanlara yönelik hitap etmektedir. Her belgenin kullanım alanı farklı olduğundan ek çok işletmeyi içerisine alabilmektedir. EUROLAB laboratuvar, ISO 13485 belgesi kapsamında medikal cihaz üreticilerine kalite yönetim sistemleri konusunda profesyonel destek sağlamaktadır. Ayrıca ISO 9001 belgesi ile işletmelerin kalite yönetim süreçlerini iyileştirmekte ve yüksek standartlarda hizmet sunmaktadır.

Editör: Newstanitim Newstanitim