Isparta'nın Senirkent ilçesi Garip Köyü'nde hasadı süren barbunyanın verimi ve fiyatı çiftçinin yüzünü güldürüyor.

İlçe genelinde 8 bin dekar alana ekilen barbunyadan dekar başına 1-1,5 ton civarında ürün alınabiliyor. Kalitesini yörenin sahip olduğu iklim ve toprak yapısından alan Senirkent barbunyası mayıs ayında ekiliyor ve ekim ayı ortalarına kadar hasat ediliyor.

Hasat döneminde binlerce işçinin çalıştığı barbunya tarlaları, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile çevre il ve ilçelerden gelen mevsimlik tarım işçilerine ekmek kapısı oluyor.

Zaman zaman çiftçileri ziyaret eden İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, sorunları tespit ederek dinamik çözümler üretiyor.

 İlimizde, 2022 TÜİK verilerine göre 8 bin 842 dekar alanda 11 bin 112 ton barbunya üretimi gerçekleştirildi. Ayrıca barbunya üretiminde önemli bir yere sahip olan ilimiz, Türkiye'de %15'lik oranla birinci sırada yer almaktadır.

Ürün veriminiz bol kazancınız yüksek olsun.

Isparta'da El İşçiliği Sanatının Hiçbir Değeri Kalmadı Isparta'da El İşçiliği Sanatının Hiçbir Değeri Kalmadı

Editör: Özge Çelik