Isparta’da Minibüsten Düşen Yaşlı Adam Yaralandı Isparta’da Minibüsten Düşen Yaşlı Adam Yaralandı

Isparta Barosu Hayvan Hakları Komisyonu tarafından, sokak hayvanları ile ilgili yasa düzenlemesine karşı yapılan açıklamada, öldürmenin değil kısırlaştırmanın insanca bir çözüm olacağına inandıkları belirtildi.

Açıklamada; “Öncelikle belirtmek isteriz ki; her çocuğa ya da insana bir sokak hayvanı saldırdığında tarafımız insandan yanadır ve çabamız bu sorunun çözümü içindir. Çabamız İNSANCA bir çözüm içindir.

İnsanca bir çözüm ise, her canlının yaşam hakkını savunmak ve yaşatmak mümkünse bu yolu seçmektir. Kendi tercihleri olmadan şehirlerimizin sokaklarını mesken, çöplerini sofra edinmiş milyonlarca canlının katilini belli bir keyfiyete bağlayan yasa teklifini İNSANCA bulmuyoruz.

Sorumluluklarını yerine getiren, gerekli sıklıkta denetimlerini yapan, sokak hayvanlarının insanlara ve özellikle çocuklara saldırılarının önüne geçen bir yerel yönetim anlayışının hayata geçmesini talep ediyoruz.

Öldürmenin değil kısırlaştırmanın, sorunun temel çözümü olarak bizi kimi sokak hayvanlarından ayıran saldırgan bir içgüdü ile hareket etmememizi sağlayacak daha İNSANCA bir çözüm olacağına inanıyoruz” denildi.

Kaynak: Haber Merkezi