Isparta

Isparta mutfağını hak ettiği noktaya taşıyacak

Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ISAPDER) Başkanı Feyzullah Emin Sağlam, Isparta 2. Turizm ve Gastronomi Fuarına tüm Ispartalıları ve komşu illerde yaşayanları davet ederek, “Isparta mutfağı ve Türk Mutfağını hak ettiği noktaya el birliğiyle taşıyacağız” dedi.

Abone Ol

Isparta’da bu yıl ikincisi düzenlenen Turizm ve Gastronomi fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Gökkubbe Fuar Alanında Pazar gününe kadar sürecek olan fuar bu yıl renkli görüntülere de ev sahipliği yapıyor.

Fuarın düzenleyicilerinden Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Feyzullah Emin Sağlam, fuarın Isparta turizmi ve Isparta mutfağı açısından önemine dikkat çekerek “Bu yıl ikincisini düzenliyoruz ve geçtiğimiz yıla göre daha geniş katılımlı ve geniş yelpazeli bir etkinlik oldu. Turizm ve gastronomi birbirinden ayrılamaz bir bütündür. Bir anlamda turizme giden yol mideden geçer diyebiliriz. Mutfak kültürü yüzyıllardır toplumların yaşayış biçimini de şekillendiren bir olgu. Gelişen ve globalleşen dünyada Türk Mutfağının ve elbette Isparta mutfağının hak ettiği yeri alması, şehrimizin turizmden hak ettiği payı alması açısında da bu etkinlikler oldukça önemli. Ben tüm ekip arkadaşlarım adına Ispartalıları ve komşu illerimizde yaşayan vatandaşlarımızı fuarımıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

Isparta Turizm ve Gastronomi Fuarı Pazar gününe kadar Gökkubbe Fuar Alanında ziyaretçilerini bekliyor.