Isparta Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi hekimleri tarafından gerçekleştirdikleri kalp ve damar cerrahisi ameliyatları hakkında bilgiler verdiler.

Hastaneden yapılan açıklamada; “Minimal invaziv kalp cerrahisi ya da halk arasında kapalı kalp ameliyatı olarak adlandırılan bu teknik son yıllarda dünyada da sıklıkla yapılan cerrahidir. Bu teknikte göğüs kemiği kesilmediği için hastalarda hareket kısıtlaması gerekli olmamakta ve enfeksiyon riski daha az olmaktadır. Hastaların yoğun bakım ve hastanede kalış süreleri kısalmaktadır. Bu ameliyat tipi sadece kapak onarımı ya da değişimlerinde değil, damar ve vücut yapısı uygun hastalarda bypass veya aort adı verilen ana damar değişimlerinde de başarıyla uygulanabilmektedir.

Hastanemizde 2 hastaya minimal invaziv yöntemle Bypass ameliyatı yapıldı.

Bunun yanı sıra hastanemizde bu cerrahi tamamen SGK ödemesi kapsamında ücretsiz yapılmakta ve hastalarımıza ek bir mali yük de yansımamaktadır.

Hastalarımız, başta ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi hekimlerimiz olmak üzere  ameliyathane, kalp damar cerrahi servisi, kalp damar cerrahi yoğun bakım çalışanlarına ve emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkürlerini ilettiler.

Meydan AVM’den öğrencilere ücretsiz ulaşım müjdesi Meydan AVM’den öğrencilere ücretsiz ulaşım müjdesi

Bizler de Isparta Şehir Hastanesi olarak kendisine sağlıklı günler diliyoruz” denildi.

Kaynak: Haber Merkezi