Isparta

Isparta'da cadde ve sokaklarda düzenleme çalışmaları sürüyor

Isparta Belediyesi, şehirdeki cadde, sokak ve meydanlarda düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Abone Ol

Yıllar önce asfaltla kaplanan ve yaya trafiğinin son yıllarda oldukça arttığı Matbaalar Çarşısı bölgesinden Mimar Sinan Caddesine inen sokaklarda düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in bir önceki döneminde Matbaalar Çarşısı bölgesinde geniş çaplı çalışmalar yapılmış ve yollar begonit taşlarla kaplanarak aydınlatma çalışmaları gerçekleştirilmişti.

Şimdi de yine Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Pirimehmet Mahallesinden Mimar Sinan Caddesine bağlanan 4 sokakta çalışma yapılıyor. Sokaklar Isparta Belediyesi Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesislerinde üretilen begonit ve büyük ebatlı taşlarla döşeniyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında 1714 ve 1737 sokaklar araç trafiğine kapatılırken bu sokaklarda zemin ve sokak aydınlatmaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca 1727 ve 1738 sokaklar ise araç trafiğine açık olarak düzenlenirken, sokaklarda da kaldırım ve yollar begonit taşlarla döşeniyor. Bu sokaklarda da çalışmaların ardından aydınlatmalar yapılacak.