Isparta

Isparta'da Cem Evi İçin Alan Tahsis Edildi

Isparta Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında gündeme alınan 11 madde, bugün yapılan toplantıda görüşüldü

Abone Ol

İlk 6 madde, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından oy birliği ile uygun bulunmuş ve Komisyon Başkanı Uğur Büyükçulcu tarafından meclise sunulmuştu. Belediye meclisi, bu maddeleri oy çokluğu ile kabul etti.

Toplantıda ele alınan maddeler şu şekilde:

  1. Isparta Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı: 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 9. maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 41. maddesi gereğince hazırlanan Stratejik Plan, mecliste onaylandı.

  2. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Üyeliği: 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin (o) bendi gereğince “Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities)” üyeliği kabul edildi.

  3. Turizm ve Gastronomi Fuarı Protokolü: Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası arasında düzenlenen “2. Isparta Turizm ve Gastronomi Fuarı” için protokol imzalanması amacıyla Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e yetki verilmesi kararlaştırıldı.

  4. İş Makinesi Alımı ve Yardım Talebi: 1 adet kombine kanal açma ve temizleme aracı ile 1 adet ekskavatör alımı için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yardım talep edilmesi ve bu konuda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e yetki verilmesi görüşüldü ve kabul edildi.

  5. Çevre Geliri Yardımları: Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tahsis edilen 12.500.000 TL’lik yardımların kabulü kararlaştırıldı. Bu yardımlar, 1 adet kombine kanal açma ve temizleme aracı ile 1 adet ekskavatör alımında kullanılacak.

  6. Taşınmazların Tahsisi: Belediyeye ait taşınmazların tahsis konuları değerlendirildi ve ilgili kararlar alındı.

Toplantının diğer maddeleri ise şu şekilde sonuçlandı:

  1. Davraz İnşaat Malzemeleri Toplu İşyeri Kooperatifi: Bu maddede, belediye mülkiyetindeki taşınmazların tahsisi görüşüldü. Kadın Sığınma Evi olarak kullanılmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, Çünür Mahallesi'ndeki 2736,03 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın sosyal tesis olarak kullanılmak üzere Isparta Genç Erenler Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'ne 10 yıllığına tahsis edilmesi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından uygun bulundu ve meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Bu alan, cem evi olarak kullanılacak.

  2. Riskli Binaların Kentsel Dönüşüm Sorunları: 6306 sayılı Kanun çerçevesinde riskli bina şerhi bulunan parsellerde kentsel dönüşüm sorunlarının çözülmesi için karar alındı.

  3. İmar Planı Değişikliği İtirazları: İmar planı değişikliği taleplerine yapılan itirazlar değerlendirildi.

  4. İmar Planı Değişiklik Talepleri: İmar planı değişikliği talepleri mecliste görüşülerek karar bağlandı.