Isparta

Isparta'da Elma Hasat Sezonu Başladı

Türkiye'nin elma üretiminin en önemli merkezlerinden olan ve üretimin %25'ini sağlayan Isparta'da elma sezonu bugün itibariyle başladı.

Abone Ol

Geçmiş yıllarda Türkiye'de üretilen elmanın yaklaşık %25'i, 214 bin 803 dekar alanda 1 milyon 230 bin 580 ton ile Isparta'da yetiştirilmiştir.

İlimiz, bölgenin ekolojik koşullarından dolayı elma yetiştiriciliğinde yüksek verim ve kaliteyi yakalamıştır. Eğirdir, Gelendost ve Senirkent ilçeleri, Eğirdir Gölü havzasında bulunmaları sayesinde gölün olumlu etkilerinden yararlanarak kendine has tat, aroma ve kaliteye sahip elmalar üretiyor. Bu elmalar, tüketiciler tarafından geniş bir beğeniyle tercih edilmektedir.

Hasat edilen elmalar, Isparta'daki 112 adet soğuk hava deposunda depolanıyor. Isparta, 479 bin 250 ton kapasitesiyle Türkiye'de soğuk hava depolama açısından ilk sırada yer alıyor.

İlimizde elma üretimi yapan 7 bin 947 çiftçi, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olarak faaliyet gösteriyor. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, elma hasadının başladığını belirterek, tüm çiftçilere ve sektöre bereketli bir sezon diledi.