Isparta’da fırınlardan alınan ekmek, simit gibi gıda maddeleriyle ilgili yaşanan olumsuzlukların ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, fırıncı esnafına yönelik hijyen eğitimini bir kez daha gerçekleştirdi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul’un talebiyle düzenlenen eğitime, İl Müdürü Tuğrul’un yanı sıra Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer ve çok sayıda fırın esnafı katıldı. Eğitimde, fırıncılık ürünlerinin üretiminde iyi hijyen uygulamaları konusunda detaylı bilgiler verildi.
Son dönemde fırın sektöründe hijyen konusundaki olumsuzluklara dikkat çeken yetkililer, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla hijyen kurallarına azami özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Daha önce de düzenlenen hijyen eğitimlerine ilave olarak gerçekleştirilen bu program, esnafın yoğun ilgisiyle tamamlandı.