Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan Anlamlı Ziyaret Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan Anlamlı Ziyaret

Isparta merkezde ve bazı ilçelerde dün yaşanan sağanak yağmur ve dolu yağışı sebebiyle meydana gelen sel ve su baskınlarına ilişkin 112 Acil Çağrı Merkezine toplam 124 ihbar geldi.

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada; “Isparta İl Merkezinde ve bazı ilçelerimizde 23 Mayıs 2024 tarihinde saat 18.00 civarında sağanak yağmur ve dolu yağışı sebebiyle meydana gelen sel ve su baskınlarına ilişkin olarak 112 Acil Çağrı Merkezine 2 si araçta mahsur kalma, 122 si ise su baskını olmak üzere 124 ihbar gelmiş, bu ihbarların tamamına İl AFAD Müdürlüğü ve Isparta Belediyesi ekiplerince müdahale edilerek tahliye işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Sel ve su baskınları nedeniyle herhangi bir yaralanma veya can kaybı meydana gelmemiş olup su baskını oluşan ev ve diğer mekânlarda İl AFAD ekiplerince hasar tespit çalışmaları yürütülmektedir.

Diğer taraftan, yoğun dolu yağışı sebebiyle İl Merkezi ile Gönen ve Sütçüler ilçelerimizde tarımsal alanlarda ve meyve bahçelerinde meydana gelen zararlarla ilgili olarak Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüklerince hasar tespiti çalışmalarına başlanmıştır.

Su baskını ve dolu yağışı nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza ilgili mevzuat çerçevesinde yapılabilecek yardımlara ilişkin çalışmalar da titizlikle yürütülmektedir.

Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun.

Kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.

Haber Merkezi

Editör: Özge Çelik