Ortalama 50 TL artan et kesim fiyatları, kesim maliyetlerini 360 TL'ye kadar yükseltti. Bu artış, sektördeki arz problemleri ve girdi maliyetlerindeki yükselişle ilişkilendiriliyor.

Görkem Efe Şengün Yardım Bekliyor Görkem Efe Şengün Yardım Bekliyor

Kırşehir’de yağsız dana kesim fiyatı 390-400 TL arasında değişirken, Ankara’da da yağlı kesim fiyatları 360 TL’ye kadar çıktı. Et kesim fiyatlarının artışı, özellikle et üreticilerini ve kasapları etkilerken, tüketicilere de yansıması bekleniyor.

UKO’nun Açıkladığı Bölgeler Arası Fiyat Tablosu
ETKesim fiyatları Türkiye’nin farklı bölgelerinde farklı seviyelerde şekillendi. UKO tarafından açıklanan verilere göre, et kesim fiyatları Ege Bölgesi’nde 370 TL ile 478,4 TL arasında, Akdeniz Bölgesi’nde 361 TL ile 417,5 TL arasında, Marmara Bölgesi’nde ise 372 TL ile 491 TL arasında değişiyor. İç Anadolu Bölgesi’nde ise fiyatlar 373 TL ile 428,9 TL arasında, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 370 TL ile 401,25 TL arasında, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 366,7 TL ile 425 TL arasında, Karadeniz Bölgesi’nde ise 385 TL ile 437,5 TL arasında.

Fiyat Artışları Geçen Yıla Göre Yüksek
Geçen yıla göre et kesim fiyatlarında önemli bir artış yaşandı. Ege Bölgesi’nde fiyatlar yüzde 41,30, Akdeniz Bölgesi’nde yüzde 41,10 oranında yükseldi. Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde de artış oranı yüzde 41'in üzerinde. Karadeniz Bölgesi ise fiyatlarda en yüksek artışı yaşayan bölge olarak öne çıkıyor, burada artış oranı yüzde 59,90'a kadar çıktı.

Muhabir: Ali Rıza Cesur