Isparta'nın Çünür Mahallesi'nde günlerdir yayılan rahatsız edici kokunun sebebinin kimyasal ilaç olduğu ortaya çıktı. Özellikle Iyaş Bulvar AVM civarında yoğun hissedilen koku, bölge sakinlerinde ciddi endişelere yol açıyor. Geçtiğimiz hafta doğalgaz kaçağı olduğu sanılarak paniğe neden olan durumun, aslında çevredeki seralarda kullanılan tarım ilaçlarından kaynaklandığı anlaşıldı.

BÖLGE HALKI TEDİRGİN: ZEHİR SOLUYORUZ

Kokunun kimyasal ilaçlara ait olduğunun belirlenmesi, mahalle sakinlerinin endişesini daha da artırdı. Çünür Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, sürekli maruz kaldıkları bu durumun sağlıklarını tehdit ettiğini dile getirerek, yetkililere acil müdahale çağrısında bulundu. “Resmen zehir soluyoruz” diyen bölge halkı, önlem alınması gerektiğini belirtti.

Isparta’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı belli oldu Isparta’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı belli oldu

VATANDAŞLAR ACİL ÖNLEM TALEP EDİYOR

Çünür’deki bu koku sorunu, bölge sakinlerinin huzurunu kaçırırken, uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabileceği yönündeki kaygılar artıyor. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve solunum yolu rahatsızlığı olanlar için tehlikeli olabilecek bu durum karşısında, mahalleli yetkililerden acil çözüm bekliyor.

Muhabir: Özge Çelik