Geçmiş yılların verileriyle karşılaştırıldığında, bu yılın Nisan ayı ortalamalarının altında seyreden sıcaklıklar dikkat çekiyor.

Parayı Almadan Hayvan Vermeyin Parayı Almadan Hayvan Vermeyin

Sağanakla Başladı, Yağmur Devam Ediyor

8 Nisan Salı günü sağanak yağışla başlayan haftada, sıcaklıklar 9 ila 14 derece arasında seyrederken, nem oranı yüzde 96’ya kadar çıktı. Çarşamba günü ise hava hafif sağanak yağışlı olacak; sıcaklık 8 ila 12 derece, rüzgarın hızı ise 19 km/sa seviyelerinde tahmin ediliyor.

Perşembe Günü Dondurucu Soğuklar

10 Nisan Perşembe günü hava parçalı bulutlu olsa da gece sıcaklığının -1 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Nem oranı yüzde 31’e kadar düşerken, geçmiş yıllarda bu tarihte en düşük sıcaklık -7,7 derece olarak kayıtlara geçmişti.

Cuma ve Cumartesi Yağış ve Soğuk Devam Ediyor

11 Nisan Cuma günü yağmurlu bir hava beklenirken, sıcaklıklar 0 ila 9 derece arasında değişecek. 12 Nisan Cumartesi günü ise parçalı bulutlu bir hava hâkim olacak, sıcaklık ise -2 ile 10 derece arasında seyredecek. Gece saatlerinde don riski dikkat çekerken, rüzgar genellikle hafif ve orta şiddette esecek.

Geçmiş Yıllara Göre Daha Serin

1991-2020 dönemine ait meteorolojik verilere göre, bu dönemde ortalama sıcaklıklar genellikle 15-17 derece arasında seyrederken, bu yılki tahminler geçmiş yılların ortalamalarının altında kaldı.

Muhabir: Ali Rıza Cesur