Isparta

Isparta’da Su Seferberliği Eğitimleri Devam Ediyor

Isparta’da su seferberliği kapsamında Çünür Toplu Konut İdaresi İlkokulu'nda gerçekleştirilen eğitimde, çocuklardan “Su Gönüllüsü olma" sözü alındı.

Abone Ol

​Su Seferberliği kapsamında Çünür Toplu Konut İdaresi İlkokulu'nda yapmış olduğumuz eğitimde "Bugünün küçükleri, yarının büyükleri" olan çocuklar “Su Gönüllüsü olma" sözü verdi.

Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu eğitim modeli ile çocuklarımıza suyu verimli kullanmanın önemi animasyon videosu ve yaşlarına uygun hazırlanan bir sunumla anlatıldı.

Su sorununun giderilebilmesi, tarım, sanayi ve evsel amaçlı su kullanımlarında kayıplarını en aza indirmek için önlemler alınmalı, bilinçli su kullanımı sağlanmaya çalışılmalı ve havza düzeyinde su kaynaklarının geliştirilmesi için girişimlerde bulunulmalıdır.

Akdeniz iklim kuşağında yer alması nedeniyle iklim değişikliği etkilerinin yoğun olarak hissedildiği ve "su stresi" altında olan ülkemizde su verimliliği uygulamalarının yaygınlaştırılması ve toplumsal farkındalığın artırılması maksadıyla 31 Ocak 2023 tarihinde başlatılan Su Verimliliği Seferberliği Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülmektedir.

Yarın değil hemen şimdi,

“Türkiye Yüzyılına BİR DAMLA da Sen Ol!"​ denildi.