Isparta Valiliği, 11-12 Nisan 2025 tarihlerinde il genelinde etkili olan don olayıyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren bir duyuru yayımladı. Tarımsal alanlarda ciddi zarara yol açan don olayının ardından, hasar tespit çalışmalarının devam ettiği ve en kısa sürede tamamlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı'na sunulacağı belirtildi.

Valilik açıklamasında, don olayının öncesinde gerekli uyarıların yapıldığı hatırlatılarak, meydana gelen zararın belirlenmesi amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, Bakanlıkla koordineli olarak sahada çalışmalara başladığı bildirildi. Açıklamada, üreticilerin mağduriyetini en aza indirmeye yönelik alınacak tedbirlerin saha çalışmalarının tamamlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağı da ifade edildi.

Duyuruda; “11-12 Nisan 2025 tarihlerinde, ülkemizin birçok ilinde olduğu gibi ilimiz genelinde de etkili olan ve valiliğimizce öncesinde gerekli uyarıları yapılan don olayı tarımsal alanlarda ciddi zarara sebebiyet vermiştir.

Görkem Efe İçin Antalya’da Umut Kermesi, Dayanışmanın Güzel Bir Örneği Görkem Efe İçin Antalya’da Umut Kermesi, Dayanışmanın Güzel Bir Örneği

Meydana gelen zararın tespiti amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce Tarım ve Orman Bakanlığımızla koordineli bir şekilde sahada başlatılan hasar tespit çalışmaları devam etmekte olup, en kısa zamanda tamamlanarak Bakanlığa sunulacaktır.

Saha çalışmalarının tamamlanmasından sonra üreticilerimizin mağduriyetinin en aza indirilmesine yönelik alınacak tedbirler, Tarım ve Orman Bakanlığımızca kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Afetten etkilenen tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Don olayından etkilenen çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için alınacak adımlar, önümüzdeki günlerde Bakanlık tarafından açıklanacak.

Kaynak: Haber Merkezi