Isparta'da tasarruf mevduatının toplam miktarı 38.284.820 TL olarak kaydedildi. Bu tutarın 22.952.464 TL'si Türk Lirası (TL) cinsinden tasarruf mevduatı, 15.332.356 TL'si ise döviz cinsinden tasarruf mevduatını (DTH) temsil ediyor.

Isparta’da Kiralık Daire Fiyatları Uçuşa Geçti Isparta’da Kiralık Daire Fiyatları Uçuşa Geçti

Diğer mevduat hesapları TL bazında 5.696.208 TL olarak belirtilirken, toplam mevduat miktarı ise 45.203.696 TL olarak gerçekleşti.

Mevduat Tanımları:

  • Mevduat: 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ile Mevduat ve Katılım Fonlarının Vadeleri ve Türleri Hakkında Tebliğ'de tanım, tür ve vadeleri belirlenen mevduat ve katılım fonlarını ifade eder. Bankalar tarafından diğer bankalarda tutulan mevduat tutarları bu bilgiler içerisinde yer almamaktadır.
  • Tasarruf Mevduatı: 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ile Mevduat ve Katılım Fonlarının Vadeleri ve Türleri Hakkında Tebliğ'de tanımlanan gerçek kişilere ait TL ve yabancı para cinsinden (kıymetli maden depoları dahil) mevduat ve katılım fonlarını ifade eder.
  • Diğer Mevduat: 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ile Mevduat ve Katılım Fonlarının Vadeleri ve Türleri Hakkında Tebliğ'de tanımlanan gerçek kişilere ait mevduat ve katılım fonları dışında kalan diğer mevduatları/katılım fonlarını ifade eder. (Bankalara ait mevduat tutarları hariç)
Muhabir: Ali Rıza Cesur