Isparta'dan hacca giden 264 kişilik kafile yurda döndü

Kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getiren Ispartalı hacılar, yurda dönmeye başladı.

İşçi Ustabaşının Boğazını Sıktığını İddia Etti İşçi Ustabaşının Boğazını Sıktığını İddia Etti

01 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 14.10’da Medine’den havalanan ve 264 kişilik kafileyi taşıyan uçak, 17.30’da Süleyman Demirel Havalimanı'na indi.

Pasaport işlemlerinin ardından Dış Hatlar Terminali'nin çıkış kapısında aileleri ve İl Müftülüğü görevlilerince karşılanan hacılar, yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü.

Hacıları dualarla gönderip aynı şekilde de karşıladıklarını belirten İl Müftü yardımcısı ve Kafile Başkanı Seyit Böğet, " Hacıların sağlıklı bir şekilde ibadetlerini yapıp yurda döndüklerini söyledi. Kendisinin de kutsal topraklara gittiğine işaret ederek, "Çok kalabalıktı, çok sıcaktı ama hocalarımız, mavi yeleklilerimiz bütün hacıların imdadına yetiştiler." diye konuştu.

Hac görevini yerine getiren Mehmet Emin Öztaş" Isparta Müftülüğü görevlileri ve kafiledeki hocalarımızdan Allah razı olsun, çok güzel bir hac ibadeti yaptık. Arafat Dağı'na gittik, şeytan taşladık, bütün görevlerimizi yerine getirdik. Çok duygulu, çok mutlu bir şey, anlatılmaz o duygu, tarifi mümkün değil. 15 sene bekledik çok mutluyum. Çok yorucuydu ama değerdi yorulmaya." dedi

Muhabir: Ali Rıza Cesur