Isparta

Ispartalı Ressam, Duvar Resimleriyle Adından Söz Ettiriyor

Ispartalı Ressam Alaattin Kurt, çizdiği resimlerle duvarlara hayat veriyor. Aynı zamanda kendine özgü resim ve çizgi tasarımlarını farklı insanların beğenisine sunma fırsatı buluyor.

Abone Ol

Isparta Güzel Sanatlar Lisesi'nden sonra Dumlupınar Üniversitesi Çizgi Film Animasyon Bölümü'nden mezun olan 35 yaşındaki Alaattin Kurt, otel, kafe ve restoranların duvarlarına yaptığı resimlerle adından söz ettiriyor.

Sanat hayatına ilkokul yıllarında başlayan Kurt, yeteneğini keşfettikten sonra resim yapmanın kendisi için bir tutku haline geldiğini belirtti. Tanıdıklarının ve arkadaşlarının yönlendirmesiyle işletmelerin duvarlarına resim çizmeye başlayan Kurt, şu ana kadar Isparta'nın yanı sıra Türkiye'nin birçok yerinde 200'ün üzerinde duvar resmi yaptı.

Sanatçı, bu çalışmalarını yaparken sadece para kazanmakla kalmayıp, aynı zamanda kendine özgü resim ve çizgi tasarımlarını farklı insanların beğenisine sunma fırsatı bulduğunu ifade tti.

Alaattin Kurt'un bir diğer büyük hayali ise büyük bir sanat atölyesi açmak. Bu atölyede büyük tablolar üzerinde çalışabileceği, heykel ve ahşap işleriyle uğraşabileceği bir alan oluşturmayı planlıyor. Ayrıca, bu mekana canlılık katmak adına sanat eğitimi ve resim kursları düzenlemeyi hedefliyor.

Resim yapmak isteyen gençlere de tavsiyelerde bulunan Kurt, bu işe hobi olarak başlayabileceklerini, ancak profesyonelleşmek istiyorlarsa temel sanat eğitimi almalarının önemli olduğunu vurguladı.

Alaattin Kurt ile iletişime geçmek isteyenler Instagram üzerinden ala.art.works hesabını ziyaret edebilirler.