Isparta'nın Gönen ilçesinde S.A.'ya ait kat irtifak tapulu daireleri satmak isteyen kimliği belirsiz kişi, emlakçının mal sahibini uyarması üzerine farkedildi. Isparta Akdeniz Turkuaz Gayrimenkul personellerinin mal sahibi arayarak daireleri değerinin altında sattığını söylemesi üzerine farkedilen sahte evrakla satış yapılmaya çalışılma olayı olası dolandırılmaya karşı farkedilmiş oldu.

ADA PARSEL NOYU DEĞİŞTİRİP EMLAKÇILARA SATILMASI İÇİN GETİRDİLER

Isparta Çevre Şehircilik İl Müdürü Değişti Isparta Çevre Şehircilik İl Müdürü Değişti

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler S.A.'ya ait gayrimenkullarin tapu fotokopilerini satılması için emlakçıya getirdi. Emlakçının mal sahibi arayıp daireni neden bedelinin çok altında satıyorsun demesi üzerine tapu ile emlakçıya gelen S.A., fotokopi ile tapunun bir olmadığını ada parsel bilgilerinde oynama yapıldığını gördü.

MAL SAHİBİ GÖNEN TAPU MÜDÜRLÜĞÜ'NE BİLGİ VERDİ 

Gönen Tapu Müdürlüğü'ne giden S.A., yaşadığı olayı anlatarak yaşanabilecek olası dolandırılma olaylarına karşı bilgilendirme yaptı. Bu tür olaylarda kimsenin mağdur olmaması için en son tapu üzerindeki mal sahibi ile alıcının tapuları kontrol etmesi ve herhangi bir ön ödeme yapmamaları gerekiyor.

Olayla ilgili şüpheliler aranıyor.  

Muhabir: Nadir Öngören