Birlik Emek ve Kültür Derneği (BEKDER) tarafından Muzaffer Türkeş Mahallesi’ne yapılacak olan 4 katlı taziye evinin temel atma törenine Isparta Valisi Abdullah Erin, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Metin Çelik,
Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, Isparta Müftü Yardımcısı Seyit Böğet, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Temel atma töreninde konuşan Vali Erin, birlik beraberlik mesajı vererek ‘Biz toplum olarak güçlü, millet olarak dimdik ayakta durabilecek bir yeterliliğe sahip olmak zorundayız’ dedi.
Vali Erin, açıklamasında; “Hayırlı bir hizmetin temel atma töreninde bulunmaktan sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tabi ki bu hayırlı hizmetin yapılmasına vesile olan ve bu işi başlatan BEKTER Yönetim Kurulu’na, başkanına, üyelerine, Kartal Ailesine, emeği olan bütün iş insanlarımıza ve hizmetin tamamlanıncaya kadar da katkı sunacak bütün kardeşlerimize hepinizin huzurunda sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
Elbette her hayırlı işte olduğu gibi bu projenin de yapılmasında büyük emeği olan Isparta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen Başkanımıza da hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Devlet olarak çok güçlü olmak zorundayız. Millet olarak birbirimize sımsıkı bağlı olmak zorundayız.
Bu mesajları takip ediyorsanız hem sayın cumhurbaşkanımız hem de Cumhur İttifakı’nın üyelerinden birisi olan Devlet Bahçeli Bey de sürekli bunu tekrar ediyorlar ve toplumun tüm kesimlerine birlik, beraberliğin sağlanması ve devam ettirilmesinin ne kadar hayati bir konu olduğunu özellikle bu dönemlerde buna vurgu yapıyorlar.
Biz toplum olarak güçlü, millet olarak dimdik ayakta durabilecek bir yeterliliğe sahip olmak zorundayız. Her alanda kendisine, kendi kendine yeten, dışa bağımlılığı en aza indirgenmiş tam bağımsızlığı fiiliyatta sağlamış olan bir devlet ve millet olmak zorundayız. Yanı başımızdaki gelişmeleri yakıdan takip ediyorsunuz.
Halep, Gaziantep’e yarım saat mesafede. Beyrut, 1-1 buçuk saat mesafe ve orada büyük güçlerin, emperyalist güçlerin, Siyonist güçlerin ve zihniyetin tatbik etmek istedikleri 100 yıllık, 200 yıllık belki 1000 yıllık planları var.
Bu durum karşısında bizim bütün mazlumların umudu olan bu milletin sapasağlam ayakta durması, birliğini beraberliğini koruması, muhafaza etmesi ve güçlendirilesi olmazsa olmaz, hayati bir zorunluluk teşkil ediyor. Bunun için de geleneklerimizi, örfümüzü, adetimizi ve bütün değerlerimizi hem yaşamak hem yaşatmak hem de gelecek nesillere aktarma zorunluluğumuz var.
Çoluk çocuğumuza da atalarımızdan devraldığımız ve bizi millet yapan değerleri öğretmemiz ve onların da gelecek kuşaklara bu değerleri taşımalarını sağlamamız gerekiyor. Binlerce yıldır kederde, tasada, sevinçte beraber hareket ettik ve hep empati yaptık. Komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışının mirasçılarıyız.
Mezhebi, meşrebi, inancı, kültürü, düşüncesi ne olursa olsun Binlerce yıl bu topraklarda büyük bedeller ödediğimizin idrakinde olmamız lazım. Farklı etnik yapılara sahip olabiliriz ama kederde, tasada ve kaderde ortağız.
Biz bu topraklarda yaşayan, bedel ödeyen, sevinçleri paylaşan ve bütün cephelerde emperyalizme karşı kahramanca mücadele eden Türk milletinin değerli, kıymetli evlatlarıyız. Bu kimliğin altında farklı düşünenler, farklı etnik yapıya sahip olanlar, farklı bir alanda farklı bir şekilde ibadet edenler, farklı şekilde hareket edenler olabilir. Onların hepsi başımızın üstündedir.
Onlara saygı göstererek, değerlerini, kültürlerini de yaşamaları için gerekli ortamı sağlamakla devlet olarak mükellefiz, nokta. Gerisi teferruattır” diye konuştu.
Başkan Başdeğirmen ise taziye evinin arazisinin belediye tarafından hibe edildiğini söyleyerek, Isparta’ya bir taziye evinin de yapılacağının müjdesini verdi.
Başkan Başdeğirmen; “Bizim kültürümüzde taziye evi yok. Herkes cenazesi olduğu zaman belediye olarak biz, bize bildirilen yere çadırları kurarız. Orada kaç gün kalması gerekiyorsa çadır, o çadırlarla misafirlerimizi ağırlayıp, taziyemizi bitiririz veya evimize alırız.
Ancak çoğu zaman gittiğimde de Doğu’da da taziye evlerinin ne kadar çok kullanıldığını gören, bilen bir kişi olarak Isparta’mızda böyle bir taziye evinin yapılmasına öncü olan öncelikle Beşir Kartal, Mehmet Kartal, Yılmaz kardeşimizin ve değerli dostlarının bu girişimlerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.
Ben burada şunu görüyorum. Temel atma töreni havanın bu kadar soğuk olmasına rağmen çok kalabalık. Aramızda sayın valimizin, vali yardımcımızın, milletvekilimizin dışında muhtarlar odamızın başkanını görüyorum, Isparta’daki 44 mahalle muhtarını burada görüyorum.
Onun yanında Atabey belediye başkanımız, başkan yardımcılarım, Borsa başkanım, iş insanlarımız, Ticaret odası başkanım, AK Parti İl başkanım, teşkilatı, müftümüz ve değerli katılımcılar, o kadar çok iş insanlarıyla burada beraberiz.
Aynı zamanda roman vatandaşlarımızı da var aramızda, onlara da inşallah bundan sonra Isparta’da 2. taziye evini onlar için, hep beraber temelini atacağız.
Şimdi burada bu misafirlerimizi tek tek saymamın sebebi şuydu; burası benimsenmiş, Isparta’nın tüm insanları tarafından benimsenen bir inşaat yapımı, taziye evi. Herkesin burada olması benim için çok önemli, sadece doğudan gelen, sonradan Isparta’da hep beraber yaşadığımız arkadaşlarımızın değil, tüm Isparta’mızın bir kazancı olduğunu görüyoruz.
Bu çok önemli ve değerlidir. Bu mozaiğe sahip çıkmamız gerekiyor. Bu birlik beraberliğe sahip çıkmamız gerekiyor. Şu andaki şer güçler, bizleri Türk Kürt diyerek ayırarak, sanki bir sorun varmış gibi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar.
Bu Isparta için geçerli değil, Anadolu insanı için de geçerli değil ama bazı yerlerde maalesef bunları kullanarak farklı şekilde bizleri birbirimize düşürmeye çalışan güruhlar var. Onların burayı görmesi lazım, bu güzelliği görmeleri lazım.
Bu kalabalığı, birlik beraberliği görmeleri lazım ki; Kürt Türk diye ayrılmadan tüm Türk vatandaşlarımızın hep beraber nasıl güzel birlik beraberlik içerisinde olduğumuzu hepsinin görmesini istiyorum. Burası belediyemiz tarafından arazisi hibe edilmiş bir yerdir.
Daha önceden sayın yetkililerimizle derneğimizin başkanı ve yöneticilerimizle ‘Neresi olsun?’ Diyerek oturduk, Isparta’daki yerlere baktık. Yani illaki şuraya yapalım da demedik. ‘Beğenin, Isparta’nın neresini istiyorsunuz? Size burayı taziye evi için tahsis edeceğiz’ dedik.
Geldiler, burayı istediler ve bu araziyi taziye evi için bağışladık. Tabi bunun yanında bir de cami var projenin içerisinde, taziye evinin yanına da bir cami yapılacak. İş birliği içerisinde, dost birliği içerisinde imece usulü o cami ile bu taziye evini bitirip, Isparta’mızın, tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.
Biraz önce söylediğim gibi, Roman vatandaşlarımızı da çağırdım belediyeye, dedim ki; ‘Yer gösterin kendinize, nerede olmak istiyorsunuz?’ kendi evlerinin olduğu bölgeye yakın bir araziyi göstererek ‘burayı biz istiyoruz dediler’ ve işlemlerini yapıyoruz.
Önümüzdeki günlerde onlarında işlemleri bittikten sonra böyle coşkulu bir şekilde hep beraber onun temelini de atacağız. İnşallah bu inşaatımızın imece usulü, hep beraber yaparak en kısa süre içerisinde, 1 yıl içerisinde yapıp Isparta’mıza kazandırmış olalım” açıklamasında bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından Müftü Yardımcısı Seyid Böğet’in duasıyla birlikte temel atma işlemi gerçekleştirildi.