Ticaret Bakan Yardımcıları Mahmut Gürcan ve Ö. Volkan Ağar ile bir araya gelen Başkan Şahin, Isparta'nın öne çıkan ürünleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

ELMA İHRACATI MISIR'A ODAKLANIYOR

Başkan Şahin, Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar'a gerçekleştirdiği ziyarette, Isparta elmasının Mısır için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Mısır pazarı hakkında son durumu değerlendirilerek konu üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

KİRAZDA ÇİN PAZARI HEDEFLENİYOR

Isparta'nın kiraz üretiminde de önemli bir paya sahip olduğunu belirten Başkan Şahin, ihracat için Çin pazarına ihtiyaç duyduklarını ve kiraz ihracatçılarımız için önemli bir konu olduğunu vurguladı.

ISPARTA KAYISISI DA MASADA

Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Gürcan'la yaptığı görüşmede, Isparta’da yetişen kayısı hakkında bilgilendirmede bulunarak, “Isparta, Türkiye'nin önemli derecede kayısısını üreten ve ticaretini yapan illerden biridir.” ifadesini kullandı.

Yeni Eğitim Yılında "Çanakkale'den Gazze'ye" Dersi Yeni Eğitim Yılında "Çanakkale'den Gazze'ye" Dersi

ISPARTA'NIN DOĞAL GÜL SUYU GÜNDEME ALINDI

Başkan Şahin’in Gürcan ile yaptığı görüşmede, ilimizin simgesi olan gülün değerini korumak ve sahip çıkmak adına Borsanın girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumundan Isparta Gül yağı ve Isparta Gül Suyu coğrafi işaret belgesini aldığımızı ifade etti. Çalışmaları, Borsa tarafından hazırlatılan doğal gül suyu tanıtım filmini sosyal medya ve dijital platformlarda yaptıkları reklam çalışmalarıyla devam ettirdiklerini belirten Başkan Şahin, reklam çalışmaları konusunda destek istedi.

Bakan Yardımcıları Mahmut Gürcan ve Ö.Volkan Ağar, lobicilik faaliyetleri kapsamında yaptığı ziyaretinden dolayı Başkan Şahin’e teşekkür ederek, konular hakkında gerekli girişimlerde bulunacakları sözünü verdiler.

Kaynak: Haber Merkezi