Isparta

Isparta’nın Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzeti: “Derdimi Alan” Tatlısı

Dijital içerik üreticisi Ezgi Terzi Taşkın, Isparta yöresine ait tereyağı, pekmez ve yufka ekmekle yapılan eşsiz lezzeti takipçileri ile paylaştı.

Loading...

Abone Ol

Dijital içerik üreticisi Ezgi Terzi Taşkın, “81 il 81 unutulmaya yüz tutmuş tarif” serisinde, Isparta yöresine ait olan ‘Derdimi Alan’ tatlısına yer verdi.

Tarifi seçerken ilk olarak tatlının isminin dikkatini çektiğini belirten Taşkın, tereyağlı, pekmezli ve yufka ekmekli bir tatlı olan Derdimi Alan tatlısının, tam bir Anadolu mutfağını yansıttığını ifade ederek, bu eşsiz lezzeti takipçileri ile paylaştı.

DERDİMİ ALAN

MALZEMELER

1 çay bardağı pekmez

2 çorba kaşığı tereyağı

2 adet kuru yufka

Süslemek için ceviz

YAPILIŞI

Kızartılmış tereyağına pekmez eklenir.

Yufkalar ıslatılır ve bekletilir. Yumuşayan yufkalar küçük parçalara kesilir. Kesilen yufkalar tereyağına eklenir ve karıştırılır.

Servis tabağına alınan derdimi alan tatlısı ceviz ile süslenerek servis edilir.