Türk Mutfağının sahip olduğu değerler konusunda farkındalık yaratmak, bu alanda markalaşmak, bu zenginliği yurtiçi ve yurt dışında tanıtmak amacıyla her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türk Mutfağı Haftası kutlanmaktadır.
Türk Mutfağı haftası etkinlikleri kapsamında; 21.05.2024 Salı günü Meydan AVM’de, saat 10.00’da Türk Mutfağı Haftası açılış programı ardından Isparta geleneksel ürünleri ile kahvaltı ikramı, saat 17.00’de “Dünden Bugüne Türk Mutfağı ve Isparta Mutfak Kültürü” konulu panel, ardından çakal helvası ikramı ve gün boyunca Isparta Coğrafi İşaretli Ürünler Fotoğraf Sergisi gerçekleştirildi.
22.05.2024 Çarşamba günü 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda, 10.00-13.00 saatleri arasında mutfak atölyesi çalışmaları ve atölye yemekleri ikramı ile Isparta Coğrafi İşaretli Ürünler Fotoğraf Sergisi gerçekleştirilmiştir. Mutfak atölyelerinde; Uluborlu Banağı, Kabune Pilavı, Kapama, Samsa Tatlısı, Gülabiye, Osmanlı Hoşafı, Pişi yapılıp ikram edildi.
Haber Merkezi