Isparta

İşte Evlilikleri Zora Sokan Alışkanlıklar

Bir yastıkta kocamayı hayal ederek evlenen birçok çiftin evlilikleri zamanla zora girebiliyor.

Abone Ol

Mutlu birliktelikler kadar, evliliği yıpratan bazı davranışlar da evliliklerin sona ermesine neden oluyor. Uzmanlara göre, bu olumsuz alışkanlıklar fark edilip düzeltilmediği sürece, sağlıklı bir evlilik sürdürebilmek zorlaşıyor.

İşte evlilikleri bitme noktasına getiren bazı davranışlar:

1. Gelecek Hakkında Çok Endişeli Olmak
Geleceği kontrol edememek ilişkilerde kaygıya neden olabilir. Sürekli olarak gelecekle ilgili endişelenmek, partnerler arasında güven ve mutluluğu zedeleyebilir. Gelecek hakkında endişeyi bırakmak, evliliği güçlendirebilir.

2. Tartışmaları Akışına Bırakmak
Sorunları sürekli erteleyip tartışmadan kaçınmak, evlilikte daha büyük problemlerin oluşmasına yol açabilir. Tartışmaların sağlıklı bir şekilde yapılması, ilişkilerin güçlenmesini sağlar. Sorunları konuşmaktan kaçınmak ise evliliği zedeler.

3. Kendini İzole Etmek
Evlilikte partnerinizle duygusal bağlantıyı koparmak, kendinizi izole etmek ilişkiyi zorlar. Üzüntü veya stres anlarında partnerinizle paylaşımda bulunmak yerine içine kapanmak, sorunların çözümünü zorlaştırır.

4. Yargılayıcı Şekilde Kendi Kendine Konuşmak
Kendi kendine yargılayıcı ve sert bir şekilde konuşmak, kişisel özgüveni zedeler ve dolaylı olarak evliliği de olumsuz etkiler. Partneriniz bu davranışı yanlış anlayabilir ve kavgaların uzamasına neden olabilir.

5. Düşüncelerinize Koşulsuz İnanmak
Partnerinizin sizinle ilgili düşüncelerini kendi kafanızda kurgulamak yerine, onun duygularını açıkça sormak ve anlamak gerekir. Yanlış varsayımlar, evlilikte güvensizliğe ve çatışmalara yol açabilir.