Isparta

ISUBÜ Koordinatörlüğünde Hazırlanan Projenin Ortaklar Toplantısı İtalya’da Yapıldı

ISUBÜ koordinatörlüğünde hazırlanan Erasmus Mundus projesinin ortaklar toplantısı Catania Üniversitesi ev sahipliğinde İtalya’da yapıldı.

Abone Ol

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi koordinatörlüğünde hazırlanan Erasmus Mundus projesinin ortaklar toplantısı Catania Üniversitesi ev sahipliğinde 27-28 Eylül 2024 tarihlerinde İtalya’da yapıldı.

ISUBÜ koordinatörlüğünde hazırlanan "Küresel İklim Değişikliği Senaryosunda Akdeniz Orman Sağlığı (FORCLIMED)" başlıklı Erasmus+ EMDM projesi kapsamında ikinci ortaklar toplantısı Catania Üniversitesi ev sahipliğinde İtalya'da gerçekleştirildi.

Projenin temel amacı, orman sağlığı konusunda uluslararası bir yüksek lisans çoklu diploma programı tasarlamak ve böylece ormancılık ve çevre alanında uluslararası beceri ve yeterliliklere sahip mezunlar yetiştirmektir.

Toplantıya Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Özçelik ve proje ekibinden Doç.Dr. Nevzat GÜRLEVİK, Prof.Dr. H. Tuğba DOĞMUŞ LEHTIJARVI, Prof.Dr.  Steve WOODWARD katıldı.

İki gün süren program kapsamında orman sağlığı konusunda detaylı tartışmalar yapıldı, programın müfredatı şekillendirildi, ortaklık yapısı ve görev paylaşımı konularında kararlar alındı. Ayrıca HORİZON, LIFE vb. diğer AB projeleri üzerine görüşmeler yapıldı.

Bu gibi projeler ve ortaklık görüşmeleri ile hem ISUBÜ'nün hem de ülkemizin uluslararası platformlarda tanınırlığının ve etkinliğinin artırması amaçlanmaktadır.

Proje ortaklarımız

University of Aveiro (UA), Portugal

University of Catania (UNICT), Italy

Swedish University of Agricultural Sciences (SLU), Sweden

SS Cyril and Methodius University in Skopje (UKIM), North Macedonia

University of Valladolid (UVa), Spain

University of Tuscia (UNITUS), İtaly

Cadi Ayyad University (UCA), Morocco