Isparta

ITB Başkanı Şahin: “Bahçelerde malç örtüsü uygulanmalı”

Tarımsal sulamada tasarrufu sağlama adına Isparta Ticaret Borsası Hüdai Şahin’den önemli bir öneri geldi. Şahin’in önerisi tarımsal sulamada yüzde 45 oranında tasarruf sağlanacak.

Abone Ol

“Yedi renkli göl” olarak bilinen, küresel ısınmaya bağlı olarak son yıllarda yaşanan kuraklık ve bunun yanında kirlilik problemleri yaşayan Eğirdir Gölü´nün su seviyesindeki düşüş devam ediyor.

Sadece Eğirdir Gölü değil, barajlar ve yer altı sularında da tehlike çanları çalıyor. İçme suyu için yetkililer her gün tasarruf uyarısında bulunurken, meyve kenti Isparta’da tarımsal sulamada sağlanacak tasarrufla ilgili de çarpıcı bir öneri geldi. Önerinin sahibi ise Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin.

Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Bire Bir programına konuk olan Ticaret Borsası Başkanı Şahin, sadece 2023 yılında tarımsal sulama için Eğirdir Gölü’nden 77 milyon metre küp su kullanıldığına dikkat çekti.

Tedbir olarak öncelikle içme ve tarımsal sulamada tasarruf sağlanması gerektiğini söyleyen Ticaret Borsası Başkanı Şahin, “Isparta’daki 380 bin dekar meyvelik alan su kaynaklarından toplamda 200 milyon metre küp su kullanıyoruz. Ancak su geçirgenliği özelliği bulunan malç örtüsü kullanarak yüzde 45 tasarruf sağlayabiliriz. Böylelikle toprakta buharlaşmanın önüne geçeriz” dedi.

* “Tarım İl Müdürlüğü bir araştırma çalışması başlattı”

Tarımsal sulamada büyük tasarruf sağlayacak olan malç örtüsü için tıpkı damlama sulamada olduğu gibi devlet desteği sağlanabileceğini vurgulayan Hüdai Şahin, Tarım İl Müdürlüğü’nün bu konuda araştırma çalışması başlattığını açıkladı.