Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arası İtfaiye Haftası olarak kutlanıyor. Hafta dolayısıyla Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri haftanın ilk başlangıcını belediye önünden düzenledikleri yürüyüş ve araç konvoyu ile farkındalık oluşturdu. Yürüyüşte İtfaiye Müdürlüğü personeli, tulumbacılar ve itfaiye araçları yer aldı. Yürüyüş ve konvoy Kaymakkapı Meydanı’nda son buldu.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Balcı, itfaiye biriminin 7 gün 24 saat nöbet tutan, insanların kaçtığı yere koşarak giden bir anlayışla çalıştığını söyledi. Balcı, “İtfaiye teşkilatının bu yıl 310’uncu yıldönümünü kutladık. Olay anında şehit olan itfaiyecilerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine sabır temenni ediyoruz. Gerek müdürlüğümüzde gerek ülkemizde görev yapan tüm itfaiyecilerimizin haftalarını kutluyoruz” dedi.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, teşkilatın 310’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla şehirde yaptığı etkinliklerle farkındalık oluştururken, diğer taraftan da rutin olarak sürdürdüğü tatbikatlarını hafta boyunca da devam ettirdi. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri senaryo gereği Sütçüler Çandır Yazılı Kanyonda mahsur kalan bir vatandaşı sedye ile kurtarma operasyonu icra etti. Yine arama kurtarma faaliyetleri kapsamında halatlarla kayalık alandan yüksekten inen İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Gölcük Gölü Tabiat Parkında da Su Altı Arama Kurtarma ekipleriyle birlikte gölde tüplü dalış yaptı ve su altında Türk Bayrağı açtı.

O Kazanın Kurbanları Isparta’da Unutulmadı O Kazanın Kurbanları Isparta’da Unutulmadı

Kaynak: Belediye Bülten