Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Tekin’in katılımıyla devir-teslim protokolü imzalandı.

REKTÖR ÇATAL’DAN ITSO’YA TEŞEKKÜR

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, ITSO’nun bu katkısının mesleki eğitimde önemli bir adım olduğunu ve ilimizin eğitim kalitesini artırarak sanayiye daha yetkin bireyler kazandırma yolunda büyük bir ilerleme sağlayacağını ifade etti.

Rektör Çatal, “Ülkemizin milli hedeflerine ulaşabilmesi için eğitim en önemli kaynaklardan biridir. Eğitim süreci devam ettiği sürece, ülkemizin hedeflerine daha sağlam adımlarla ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu çerçevede, mesleki eğitim bizim en önemli bileşenlerimizden biridir. Çünkü mesleki eğitim ile üretim yapacağız; ürettiğimiz kaynaklar ile milli gelirimizi artıracağız ve refah seviyemizi yükselteceğiz. Isparta Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından sağlanan kaynak simülatörleri, bu bağlamda büyük bir önem taşıyor. Bu değerli katkılardan dolayı ITSO Başkanımız Metin Çelik ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Simülatörler sayesinde öğrencilerimize daha kaliteli bir eğitim sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

ITSO BAŞKANI ÇELİK: SANAYİCİLERİN KAYNAKÇI İHTİYACI ARTIYOR 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Kaynak Simülatör Cihazlarının Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kaynak bölümünde öğrenim gören öğrencilerinin eğitiminde ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesindeki Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Endüstriyel Kaynakçı Eğitimlerinde kullanılacağını belirtti.

Milletvekili Hasan Basri Sönmez Eğirdir'de Milletvekili Hasan Basri Sönmez Eğirdir'de

Başkan Çelik, Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde halihazırda kaynak bölümünde okuyan öğrencilere avantajlar sunacağını, eğitimlerin simülasyon cihazlarıyla yapılmasının malzeme tasarrufuna ve iş kazalarının önlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Bu sayede öğrencilerin daha fazla pratik yaparak yetkinlik kazanmalarının, hem bireysel hem de bölgesel iş gücü piyasası açısından olumlu etkiler yaratacağını vurguladı.

Başkan Çelik ayrıca, “İlimiz sanayicilerinden gelen endüstriyel kaynakçı taleplerine daha hızlı cevap verebilmek adına Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından düzenlenecek kurslarla farklı hedef kitlelere ulaşılması sağlanmış olacaktır." dedi.

Sanayi sektöründe kaynakçı ihtiyacının giderek büyüdüğünü ifade eden Başkan Çelik, “Özellikle imalat ve metal işleme sektörlerinde sanayicilerimizin büyük bir kısmı nitelikli kaynakçılara olan talebini artırmış durumda. Bu durum, hem üretim süreçlerinde yaşanan aksaklıkları hem de sektördeki genel verimliliği etkileyen önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Eğitim yoluyla sağlanacak bu çözümler, sanayi sektöründeki kaynakçı açığını kapatarak, üretim süreçlerinin daha verimli ve güvenli bir şekilde yürütülmesine katkıda bulunacaktır.” diye konuştu.

TEKİN: DAHA ETKİLİ VE KALİTELİ EĞİTİM VEREBİLECEĞİZ

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Tekin de, desteklerinden dolayı ITSO Başkanı Metin Çelik’e teşekkür ederek, “Meslek liselerimizin eğitimine verdiğimiz önem her geçen gün artıyor. Bu bağlamda, yapılan desteklerden büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim. Özellikle Sayın Başkanımızın çeşitli platformlarda sağladığı destekler için ayrıca teşekkür ediyoruz. Meslek liselerimizin sektörle daha iç içe olmalarını ve iş adamlarımızdan bu yönde destek görmelerini istiyoruz. Makine ve teçhizat desteği ile diğer yardımlar sektörümüz için son derece kıymetli ve değerlidir. Sektörler, özellikle son üç yıldır nitelikli kaynakçı arayışı içinde ve bu sorunun henüz tam anlamıyla çözüme kavuşamadığını biliyoruz. Yeni sağlanan kaynak makinesi sayesinde, kaynakçı yetiştirme noktasında daha etkili ve kaliteli eğitimler verebilme imkânına kavuşacağız. Katkılarından dolayı başta Sayın Başkanımız ve yönetim kurulu olmak üzere, destek veren tüm taraflara içtenlikle teşekkür ederiz.” dedi.

Konuşmaların ardından devir-teslim protokolü imzalandı.

Kaynak: Haber Merkezi