Başkan Çelik Üreticilerle Yakın Temasta: Artık Mağdur Olmayacaklar
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, üreticilerin sorunlarını yerinde görmek, tarımsal üretimi ve istihdamı değerlendirmek için köy gezilerine başladı. Yukarı Gökdere Köyünde üreticilerle bir araya gelen Çelik, kurulacak olan meyve birliği ile küçük üreticilerin artık mağdur olmayacağını ifade etti.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Başkan Yardımcısı Hüseyin Dede ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Yukarı Gökdere sakinlerinden Ali Akbulut'un daveti üzerine üreticilerle bir araya geldi. Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mehmet Güngör’den elma sektörü hakkında bilgi alan Çelik, soğuk hava depolarını gezdi, sorunları dinledi. Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı ve Kooperatif Başkanı ile meyve üretimi istihdamına ilişkin görüş alışverişinde bulunan Çelik, Isparta'nın bir tarım kenti olduğunu ve 251 bin 282 dekar alanda elma, kiraz, şeftali, üzüm, çilek başta olmak üzere çeşitli meyvelerin üretiminin gerçekleştirildiğini belirtti.
MEYVE BİRLİĞİNİN KURULMASI GEREKİYOR
Çiftçilerin ürünlerinin pazarlanmasında ve rekabette bazı problemler yaşadıklarını aktaran Çelik, üreticilerin sorunlarını çözmek için çalışmalar yaptıklarını ve onları tek çatı altında toplayacak bir birlik kurmaya karar verdiklerini söyledi. Daha önce meyve birliğinin defalarca denendiğini ama başarılamadığını dile getiren Çelik, “Bunun neden başarılamadığını masaya yatırmamız gerekmektedir. Sizlerin de desteğini alarak bu işi başarabilirsek siz de Isparta da karlı çıkacak. Bunu başarabilmemiz için birbirimize güvenmemiz lazım” dedi.
ÜRETİCİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ
Çelik şöyle konuştu, “Bizler Ticaret Odası seçimlerinde Isparta’da meyve birliğini kuracağımıza dair sözler vererek geldik. Bazı arkadaşlarımız bizlere kızdı, zaten bir meyve birliğimiz var neden bir tane daha yapıyorsunuz diye. Mevcut diye bahsettikleri meyve birlikleri şu anda aktif olmadığı için meyve birliği kurmak istiyoruz. Büyük üreticilerimiz kendi işlerini kendileri görüyor zaten.
Bizler küçük üreticiler için kurmak istiyoruz. Küçük üreticilerimizin ürünleri depoda kalıyor, satamıyor ve bazı zamanlarda da dolandırılıyor. Biz bunların önüne geçmek istiyoruz. Bunun en güzel örneği de meyve birliğidir. Başkanlığımızda çiftçimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Sürekli istişare halinde olacağız.” dedi