Isparta

Kamu alanındaki meşe palamudunu izinsiz kestiler

Yalcaç’ta kamu alanında bulunan ve yaşının 60 civarında olduğu tahmin edilen meşe palamudunun izinsiz kesilmesine Orman ekipleri müdahale etti.

Abone Ol

Müderris Mahallesi Menekşe Sokak’ta bulunan Çocuk Parkı’nın karşısında Manav Sokağı’nda Gülistan Apartmanı’nın önündeki kaldırım üzerinde bulunan meşe palamudu, bir apartman sakininin anlaştığı iki kişi tarafından motorlu hizarla kesildi ve ağaç çocukların oyun oynadığı parka kontrolsüz şekilde devrildi.

Mahalle sakinlerinin Orman ekiplerine haber vermesiyle olay yerine intikal eden ekipler, kesim yaptıran ve yapan kişiler hakkında tutanak tutarak işlem yaptılar.

Kesilen ağaca Orman tarafından el konulurken, mahalle sakinleri meşe palamudunun kesilmesinden büyük üzüntü duyduklarını ifade ettiler.

Koruma altına alınan ağaçların özel mülkte dahi olsa kesiminin yapılması için Orman’dan izin alınması gerektiği hatırlatılırken; kamu alanındaki ağaçları kesmenin ciddi yaptırımları olduğu ifade ediliyor.

Vatandaşlar, hızla yeşili kaybettiğimiz ortamda, meşe palamudu gibi doğa dostu ağaçlar başta olmak üzere hiçbir ağacın kesilmemesi ve ciddi şekilde korunması gerektiğini ifade ederek, yetkililerden konuyla ilgili daha ciddi tedbirler almalarını istediler.

Aşağıdaki ilk resmin ortasında kaldırım üstünde yer alan meşe palamudunun kesilmeden önceki görüntüsü yer alırken; ağacın dört katlı apartmanın boyunu geçen bir yüksekliğe sahip olduğu dikkat çekiyor. Diğer resimlerde de ağacın kesildikten sonraki görüntüleri görünüyor.

Söz konusu yasa dışı işlem için ne gibi bir yaptırım uygulanacağı merak ediliyor.