Isparta

Kayıtlarda ‘Ölü’ Olarak Geçti Yaşadığını İspatlamaya Çalıştı

Isparta'da, emekli maaşı almak için bankaya giden Mustafa Demirağaç, aldığı cevap karşısında adeta şoka uğradı.

Abone Ol

Uzun yıllar hayvan üreticiliği yapan ve emekli olduktan sonra 3 ayda bir maaşını alan Demirağaç, 2023 yılında maaşını çekmeye gittiğinde, kayıtlarda "ölü" olarak gösterildiğini öğrendi.

Demirağaç, kendi  yaşadığı bu şokun ardından durumu çözmek için hemen harekete geçti. Kayıtlarda ölü olarak görünmesinin nedeni, yıllar önce Aydın'da yaşadığı bir olayla ilişkilendirildi. Demirağaç, Aydın'da çalıştığı dönemde bir köpek tarafından ısırıldığını ve uzun süre yatmak zorunda kaldığını belirtti. Yetkililer, kendisinden uzun süre haber alamadıklarında, Isparta'daki ikametgah adresine giderek bilgi almak istemiş. Ancak Demirağaç'ın erkek kardeşi, mirastan büyük bir pay almak için, "köpekler onu parçaladı, öldü" şeklinde yanlış bilgi vermişti. Bu yanlış bilginin ardından Demirağaç'ın emekli maaşı kesilmişti.

Bir yıl süren hukuk mücadelesinin ardından Demirağaç, hakkı olan emekli maaşını geri aldı. Durumu açıklayan Demirağaç,; "

Aydın'da köpek tarafından ısırıldığım dönemde, yetkililer benden haber alamadıkları için Isparta'daki adresime gidip bilgi almak istemişler. Ancak erkek kardeşim, mirastan daha büyük bir pay alabilmek için beni 'ölü' olarak göstermiş. Bu nedenle maaşım kesilmişti. 1 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından emekli maaşımı geri aldım" dedi.

Aydın Söke'de yıllardır hayvan çiftliği işleten Demirağaç, emekli maaşına ihtiyacı olmadığını, kazancının yeterli olduğunu belirtti. "Maaşımı almak benim için büyük bir önem taşımıyordu, ama bu süreç beni çok zorladı. Şimdi her şey yolunda" diye ekledi.