Kaymakam güzel yapmış ama…

Abone Ol

     Yalvaç Kaymakamı Nevzat Taşdan ile ilgili dün ilk önce Akdeniz Gazetesi’nin ‘Yörem’ ekinde daha sonra da Anadolu Ajansı’nın haberi servis etmesiyle bütün ulusal gazetelerde bir haber vardı. Habere göre, Yalvaç’ın Yukarı Kaşıkara beldesinde yaşayan 63 yaşındaki Süleyman Gürbüz, 87 yaşındaki annesi Emine Gürbüz’ü, daha önce babasına bakmadığı için eve sokmak istemiyor, ona bakmıyor, zulmediyor. Bu sırada beldeye denetleme ve inceleme yapmak üzere Yalvaç Kaymakamı Nevzat Taşdan gidiyor. Emine Gürbüz, Taşdan'ın makam otomobilinin önüne geçiyor ve yardım talebinde bulunuyor.

     Kaymakam Nevzat Taşdan’ın talimatıyla evin sahibi araştırılıyor ve ev halen mirasçıların üzerine görünüyor. Bunun üzerine İzale-i Şuyu davası açılıyor ve ev ihaleye çıkarılıyor. İhaleye, Süleyman Gürbüz ile Yalvaç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çıkıyor ve Vakıf evi satın alıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, satın aldığı evi, onardıktan sonra ücretsiz olarak kullanması amacıyla ölene kadar yaşlı kadına tahsis edeceği söyleniyor.

     Akdeniz Gazetesi’nin ‘Yörem’ ekinde yer alan haber aynen böyle. Ancak haberin yayınlandığı gün, Süleyman Gürbüz’ün söz konusu evin arkasında bir evi daha olduğu, söz konusu evin Emine Gürbüz tarafından kullanıldığı ancak oğul Süleyman Gürbüz’ün annesini bu evden çıkartabilmek için ortak kullandıkları tuvaleti tel örgü içerisine aldığı ortaya çıkıyor.

     Yalvaç Kaymakamı Nevzat Taşdan’ın yaptığı gerçekten büyük bir insanlık örneğidir. Ancak şöyle ki; 63 yaşındaki Süleyman Gürbüz’ün annesine zulmetmesi, onun evini elinden almaya kalkması, ona bakmaması büyük bir insanlık suçudur ve dinimizce de büyük günahtır. Fakat, Kaymakam Nevzat Taşdan, devletin parasıyla evi satın alıp Emine Gürbüz’ün kullanımına tahsis edince, Süleyman Gürbüz’ün başka evi olmasaydı ne olacaktı? Devlet, “Sen annene bakmıyormuşsun, eve sokmak istemiyormuşsun, ne yaparsan yap, başının çaresine bak” diyemez. Emine Gürbüz’ü evsizlikten kurtaralım derken Süleyman Gürbüz’ü evsiz bırakacaklardı. Peki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Emine Gürbüz’ün devleti de, Süleyman Gürbüz’ün devleti değil mi?

     Sayın Kaymakam o evi cebinden alıp da istediği kişiye tahsis edebilir. Fakat, devletin ona verdiği yetkiyle, bir kişiyi evsiz bırakarak başka bir kişiyi ev sahibi yapamazdı. Çünkü devlet herkesin devletidir. Ortada bir haksızlık, hukuksuzluk varsa hep beraber üstüne gidelim ve giderelim. Ancak, üstüne giderken de bir tarafı yıkarak, bir tarafı yapmayalım.

     Sayın Taşdan, Yalvaç’ta bir bataklığı turizm merkezi haline getirmesiyle, diktiği ağaçlarla, halka diktirdiği ceviz fidanları ile ve en önemlisi devletin ağırlığını Yalvaç’ta hissettirmesiyle bir an evvel Vali yapılması gereken ve bunu hak eden bir isim. Bu yaptığı da büyük bir insanlık örneğidir.