Destekler Hesaplara Yattı Yenileri Yolda Destekler Hesaplara Yattı Yenileri Yolda

Ev kiralarına gelen yüzde 60 oranındaki zam haberinin ardından, kendi evlerinde oturan ev sahipleri ve kiracıların ödemesi gereken apartman aidatlarına yüzde 80 oranında zam yapıldı.

Temmuz ayı itibarıyla hem ev sahipleri hem de kiracılar, apartman aidatlarını yüzde 80 zamlı olarak ödemek zorunda kalacak. Geçim sıkıntısı çeken ev sahipleri, delinen bütçelerini kiracılara yaptıkları zamlarla telafi etmeye çalışırken, kirada oturan asgari ücretliler ne yapacaklarını şaşırmış durumda.

Akaryakıt ve elektriğe gelen zamlarla birlikte üretim kademesinde artan maliyetler, zamların da ardı ardına gelmesine neden oldu. Çalışan ücreti, temizlik malzemeleri ücreti, asansör bakım ücreti derken apartman yönetimleri de giderlere yetişemeyince apartman aidatları yüzde 80'e yakın bir oranda arttı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerdeki apartman aidatları, neredeyse kiralarla yarışır hale geldi. Bu durum, apartman sakinlerinin sosyal medyadan tepkilerini dile getirmesine neden oldu ve bu tepkiye Ispartalı vatandaşlar da katıldı.

Apartman aidatlarına gelen devasa zam, hem kiracıların hem de ev sahiplerinin isyan etmesine neden oldu. 2024 yılı Ocak ayında emekli ve asgari ücrete yapılan zamların ardından birçok hizmete gelen zamlar gibi apartman aidatları da zamlanmıştı.

Apartman yöneticileri, teker teker yeni aidat ücretlerini duyururken hem kiracılar hem de ev sahipleri zam kararının geri çekilmesini talep ediyor. Yeni taşınan kiracılar ise taşınmaları ile birlikte otomatik olarak apartman aidat ücretlerini de kabul etmiş sayılıyor. Apartman yöneticileri, her yıl asansör bakım ücretleri, apartman bakım ücretleri, dış cephe ve çatı tamiri gibi giderler nedeniyle aidat ücretlerini artırabiliyor

Kaynak: yeniçağ