Isparta

Kodal, Fransa’daki gurbetçi hemşehrileri ile buluştu

Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal beraberinde Hüyüklü  Belediye Başkanı Kadir Minnet ile birlikte Fransa’da ki gurbetçi Yalvaçlı hemşehrileriyle bir araya geldi. Kodal, “İnsanımıza sahip çıkmamız lazım” dedi.

Abone Ol

Fransa ziyaretini değerlendiren Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal   Fransa’da 7 bölgede yaklaşık 1600  hemşehrisiyle bir aya geldiklerini söyledi.  Kodal “Ziyarette onların isteklerini, dileklerini, taleplerini ve memleketinden beklediklerini dinledik. Ziyaretin sebebi hem hemşehrilerimizle etkileşimi artırmak, hem de insanımız aracılığıyla  Yalvaç’a bir şey getirebilir miyiz? Orada itfaiye aracı  alımı uygun. Türkiye’de 8 Milyon TL.  Yurt dışında bu itfaiye aracı  3-4 milyon. Dernek ile  Türkiye’ye İtfaiye aracını alıp getiriyoruz. Bağış niteliğinde, asla satılamaz. Buralarda  Keşkek günü, hamursuz günü  etkinlikleri düzenlenmesi için gittik.  Çok mutlu oldular. Şundan dolayı memleketinin belediye başkanı senin ayağına ziyarete geliyor.  Burada yaşayan hemşehrilerimiz cami yaptırmış, dernek kurmuş. Hemşeri dayanışması var.

KEŞKEK GÜNLERİ YAPILACAK

Diğer taraftan İstanbul, Ankara, Antalya ve hatta Isparta’da  keşkek günleri yapacağız. Yalvaçlı  bir çok bürokratmız var. Çok sayıda  bir yerlere gelmiş makam sahibi hemşehrimiz  var. Sanatla tarihle kültürle uğraşan  emekli olmuş bir çok insanımız var. Onlarla  etkileşimi arttırmamız lazım. Yavaçlı insanımıza sahip çıkmamız lazım” diye konuştu.