Sarıidrisli genç girişimci Mehmet Akif Akıncı, köyüne kurduğu serada istiridye mantarı üreterek başarıyı yakaladı.

Köyünde kurduğu tesiste istiridye mantarı yetiştirip pazarlamaya başlayan girişimci, kuracağı yeni seralarla üretimini arttırmayı amaçlıyor.

İstiridye Mantarı, kültür mantarı olarak bilinen beyaz şapkalı mantarlardan sonra, en çok üretilen ve tüketilen mantar türüdür. Çok lezzetli olan bu mantara ülkemizde ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Yetiştirilmesi beyaz şapkalı mantarlara nazaran kolay, yatırım maliyetleri ise daha azdır. Çoğunlukla küçük aile işletmelerince tercih edilmektedir. Besin değeri yüksek bir üründür. Ağaç kütükleri ve bitkisel atıklar üretim ortamı olarak kullanılmaktadır. Kapalı ortamlarda ve kontrollü koşullarda yıl boyu üretim yapılabilmektedir.

İstiridye mantarı üretimi için Tarım ve Orman Bakanlığının çeşitli projeler için destek ve hibeleri bulunmaktadır.

Öğretim Görevlisine Süleyman Demirel Soruşturması Öğretim Görevlisine Süleyman Demirel Soruşturması

Editör: Özge Çelik