Yapılandırma süreci 1 Kasım’da başlayacak ve borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlara yeni ödeme planları sunularak mali rahatlama sağlanacak.

Kamu Bankaları Öncü Oldu

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, borç yapılandırma işlemlerine hızla başladı. Bu bankalar aracılığıyla şu ana kadar toplam 1,5 milyar TL borç yapılandırıldı. Ayrıca, Akbank ve İş Bankası da sürece dahil olarak borç yapılandırma hizmeti sunmaya başladı.

60 Aya Kadar Taksitlendirme İmkanı

Son Dakika Bir Evde Yangın Çıktı İşte O Görüntüler Son Dakika Bir Evde Yangın Çıktı İşte O Görüntüler

BDDK’nın aldığı karar doğrultusunda, bireysel ihtiyaç kredisi ve kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar, borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilecek. Özellikle asgari ödeme tutarını karşılayamayan kredi kartı kullanıcıları, bu yeni düzenleme ile borçlarını taksitlendirme imkanına kavuşacak.

Kredi Kartı Borçlarına Uygulanacak Faiz Oranları

Merkez Bankası, bireysel kredi kartı borçları için uygulanacak azami faiz oranlarını borcun büyüklüğüne göre farklılaştıracak. 24 Ekim’de açıklanacak oranlar, 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girecek. Mevcut referans oranlarına göre:

  • 25 bin TL’nin altındaki borçlar için faiz oranı yüzde 3,50,
  • 25 bin TL ile 150 bin TL arasındaki borçlar için faiz oranı yüzde 4,25,
  • 150 bin TL üzerindeki borçlar için faiz oranı yüzde 4,75 olacak.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların bir yıl içinde başvuru yapmaları gerekiyor. Ayrıca, kredi kartı yapılandırması yapan kişiler borçlarının yarısını ödemeden kart limitlerini artırma imkanına sahip olamayacak.

İhtiyaç Kredisi Borçları da 60 Aya Kadar Yapılandırılabilecek

İhtiyaç kredisi borçları için de 30 gün ve daha uzun süre gecikmeye giren borçlular, 60 aya kadar yapılandırma başvurusunda bulunabilecek. Ancak, bu fırsattan faydalanmak için yapılandırma başvurularının bir yıl içerisinde yapılması gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi