Isparta

Kurban Bayramı'nda Sucuk Tercihi Artış Gösterdi

Isparta’da Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanların etini sucuk olarak tüketmeyi tercih eden birçok vatandaş, köy garajındaki kasaplara başvurdu.

Abone Ol

İsmini vermek istemeyen bir kasap, vatandaşların bu yıl kurban eti tüketiminde özellikle kahvaltıda baharat kokusu ve lezzeti ile damaklarda iz bırakan sucuğu tercih ettiğini belirtti.

Kasap, "Bu yılki Kurban Bayramı için küçükbaş hayvan satışları büyükbaş hayvan satışlarına göre daha düşük oldu. Çünkü küçükbaş kurbanlıkların fiyatı büyükbaşlara göre daha yüksekti. Kurban Bayramı’ndan sonra birçok vatandaş bize, kurban etlerinden kıyma yaptırmaya değil sucuk yaptırmaya geldi. Çünkü sucukta çeşitli baharatlar kullanıldığı için muhafazası ve tüketim süresi diğer kırmızı et ürünlerine göre daha fazla dayanıklı. Sucuğu 80 liradan çektik," dedi.