Havuzu Temizlerken Hastahanelik Oldu Havuzu Temizlerken Hastahanelik Oldu

Dün akşam saat 20.00’da Gülistan Mahalle Meydanlığında gerçekleşen eğitime Isparta AFAD Müdür Vekili Osman Çelik, AFAD personeli ve çok sayıda mahalle sakini katılım sağladı.

Müdür Vekili Çelik ve görevli personeller tarafından vatandaşlara deprem öncesi sırası ve sonrası için bilgilendirmeler yapılarak Simülasyon TIR'ı aracılığıyla deprem anı farkındalığı oluşturuldu. Arama kurtarma teknisyenleri tarafından araç ve ekipman tanıtımı yapıldı.

Etkinlikte önemli açıklamalarda bulunan Müdür Vekili Çelik, ‘Her şeyden önce binalarımızın sağlam olması gerekiyor’ diyerek; “Hep söylüyoruz; “deprem öldürmez bina öldürür” diye. Bu da binalarımızı yaparken, kiralarken mutlaka sormamız gerekiyor. Bu bina sağlam mı? Binanın zemini sağlam mı? Projesini kim yaptı? Bir araç alırken bile ekspere götürüyoruz. Bu araçta ne var diye her yerine baktırıyoruz ama maalesef bir ev alacakken yeterince inceleme yapmıyoruz. Evlerin, binaların, iş yerlerinin belediye alanı içerisindeyse mutlaka belediyemizde projesi vardır. Bunlara mutlaka baktırmamız gerekiyor. Maalesef çok çabuk unutuyoruz. 6 Şubat Depremlerinden sonra “Binama nasıl baktırabilirim, evim sağlam mı?” diye kurumumuz çok sık arandı. Birkaç ay sonra bu aramalar maalesef kesildi” ifadelerinde yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi