Isparta

Makine Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği Bölümü Akredite Oldu

SDÜ Makine Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(MÜDEK) tarafından akredite edildi.

Abone Ol

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği Bölümlerinin örgün öğretim programları, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(MÜDEK) tarafından 30 Haziran 2026 tarihine kadar akredite edildi.

Makine Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği Bölümlerinin örgün öğretim programları, Avrupa'da ve yurtdışında yüksek kaliteli mühendislik programlarını tanımlayarak bir dizi standart sağlayan bir akreditasyon sistemi European Accreditation of Engineering Programmes’in (EUR-ACE®) etiketini taşımaya da hak kazandı. Akredite olan bölümler, EUR-ACE® etiketi ile Avrupa ve uluslararası yüksek standartlara sahip olduklarını belgelemiş oldu. Böylece Makine Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği bölümlerinin örgün programları, Avrupalı işverenler tarafından tanınmaları da güvence altına alındı.

Eğitim kalitesi ulusal ve uluslararası alanda tescilleyen SDÜ’nün Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte dokuz programı daha akredite edilmiş oldu.