Isparta

Makul Bir Fiyat İstendiği Sürece Konutlar Satılır

Isparta'da kiralık dairelerin boş kaldığına dair söylentilere Isparta Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Çobaner'den yanıt geldi.

Abone Ol

Çobaner, pandeminin ardından konut kiralama konusunda belirgin bir düşüş yaşandığını belirtti. Özellikle Isparta’ya gelen öğrenci sayısındaki azalmanın, kiralık daire talebini olumsuz etkilediğini ifade etti. 

Çobaner, “ Fiyatlar her zaman ugun tutuluyor. Şuan gelen öğrencilerin çoğu Isparta'da bulunan apartlara yerleşti ve oturuyorlar. Ancak gelen öğrenci sayısında pandemiden sonra bir düşüş olduğunu görüyoruz. Bazı ev sahipleri olağanın dışında bir fiyat istediği zaman o evler boş kalabilir. Geçenlerde gördüm ki, 1+1 bir ev için 12 bin 600 lira kira isteniyor. Sizce öğrenci bu evi tutabilir mi? Çocuğunu okutmak isteyen bir aile bu kirayı nasıl ödeyebilir?” şeklinde konuştu. 

Ayrıca, kentte konut satışlarının durgun olduğu yönündeki iddialara da değinen Çobaner, “Makul fiyatlarla belirlenen konutlar satılıyor. Örneğin, bir kişi 1+0 bir apart için 1 milyon 500 bin TL istiyor. Bu apartın satılması mümkün değil. Fiyatlar makul olduğu sürece konut satışları devam edecektir,” dedi.

İlerleyen süreçte faizlerin düşeceğine dair atılacak adımların, konut satışlarını olumlu yönde etkileyebileceğini de sözlerine ekleyen Çobaner, bu nedenle konut satışlarının hız kazanacağını belirtti.