Türkiye'de sokak hayvanlarından kaynaklı onlarca çocuk hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı belediyelere seslenerek sokakta başıboş köpek olmaz dedi.

‘Şahsiyat İnşası’ Mevlid-i Nebi Haftasında Anlatıldı ‘Şahsiyat İnşası’ Mevlid-i Nebi Haftasında Anlatıldı

SAHİPSİZ KÖPEK OLMAZ DENİLDİ YASA ÇIKARILDI

Yeni sokak hayvanları yasası (köpek yasası) 30 Temmuz 2024 tarihinde meclisten geçti. Sokak hayvanları düzenlemesi 02.08.2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi; Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 28. Yasama Dönemi 2. Yasama Yılı’nda yasalaşmış olup, meclis bu kararın ardından 01.10.2024 tarihinde toplanmak üzere kapatıldı.

Yeni sokak hayvanları yasası (köpek yasası) göre hayvanlar artık sahipli hayvan ve sahipsiz hayvan olarak net iki ayrıma tabi tutulacak. Sahipli hayvanlar ise Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanında kayıt altına alınacak. 

MAMA LOBİSİ İŞ BAŞINDA

Isparta'da bir apartmanın sosyal medya grubundan paylaşılan bilgiye göre apartman kapısı önüne kimliği belirsiz kişilerce mama ve tavuk kemiği bırakıldığı yazıldı. Apartman sakinleri durumdan şikayetçi olduklarını belirtti. 

Muhabir: Nadir Öngören