Isparta

MEB Harekete Geçti İnceleme Başlatılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "kişisel gelişim kursu" adı altında faaliyet gösteren ve öğrencilere liselere ve yükseköğretime giriş sınavlarına hazırlık eğitimi veren kurslara yönelik kapatma işlemleri başlattı.

Abone Ol

Bu adım, çeşitli illerden gelen şikayetler üzerine alınırken, MEB’in denetim ve gözetim yetkisini vurgulayan bir yazı, 81 il valiliğine gönderildi.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner’in imzasıyla iletilen yazıda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na atıfta bulunularak, eğitim faaliyetlerinin devlet gözetiminde yürütülmesi gerektiği hatırlatıldı. MEB, bu tür kursların, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında izinli faaliyet göstermeleri gerektiğini belirtti.

Ruhsat İptalleri Bekleniyor

Yazıda, amacı dışında eğitim veren kursların iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının iptal edileceği uyarısı yapıldı. Valiliklerden, bu kursların denetim ve takibinin hassasiyetle yapılması talep edildi. Ayrıca, uygun seviyede öğrenci kaydı yapmayan sosyal etkinlik merkezleri ve özel öğretim kurslarının da faaliyetlerine son verileceği duyuruldu.

MEB’in bu kararı, eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilere güvenilir bir eğitim ortamı sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.