2. Isparta Turizm ve Gastronomi Fuarı Başlıyor 2. Isparta Turizm ve Gastronomi Fuarı Başlıyor

Ankara 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen fen bilimleri sorusu nedeniyle MEB, puan hesaplamalarının yeniden yapılacağını açıkladı. İptal edilen sorunun ardından, üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere yeni kayıt hakkı tanındı.

MEB’in açıklamasına göre, sınav kılavuzunda yer alan “İptal edilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak, geçerli soruların puan değerleri yeniden saptanır” maddesi doğrultusunda fen bilimleri dersi A kitapçığı 13. sorusu değerlendirme dışı bırakıldı ve puanlar yeniden hesaplandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için yerleştirildikleri okullardaki hakları korunmuştur. Yeniden puan hesaplaması sonucunda üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere yeni kayıt hakkı verilmiştir. Bu öğrenciler, yeni kayıt hakkını kullanmak istememeleri durumunda mevcut okullarında kalabilecekler. İlgili öğrenciler süreci SMS ve e-Okul üzerinden takip edebilirler. Yeni bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, bu hakkı kullanmak istemeleri durumunda başvurularını 14-20 Eylül tarihleri arasında e-Okul üzerinden yapabilecek ve 21 Eylül itibarıyla otomatik olarak gerçekleştirilecektir.

Ek kontenjanlarla nakil hakkı bulunan öğrencilerin yıl boyunca mağduriyet yaşamamaları sağlanacaktır. Yeniden yerleştirme sonucunda üst tercihlerine yerleşen öğrenciler sonuçlarını e-Okul adresinden öğrenebilirler."

Kaynak: Haber Merkezi