GENEL

Meme Büyütme Ameliyatı ile Yeni Bir Görünüm!

Meme Büyütme Ameliyatı ile Yeni Bir Görünüm!

Abone Ol

Meme büyütme hem ülkemizde hem dünya genelinde en sık uygulanan estetik cerrahi prosedürlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Meme büyütme estetiği; memelerin şeklini, hacmini ve boyutunu değiştirmek için uygulanabilir. Meme büyütme İstanbul başta olmak üzere tüm illerimizde sıklıkla tercih edildiği gibi son derece başarılı ve doğal sonuçlar sağlayan bir estetik cerrahi prosedürü olarak da öne çıkar.

Tüm estetik cerrahi prosedürlerinde olduğu gibi meme büyütme ameliyatında da estetik açıdan tatmin edici, doğal ve etkileyici sonuçlar alınabilmesi için alanında uzman ve deneyimli estetik cerrahlar seçilmelidir. Çünkü meme büyütme ameliyatı hastaların sağlığı ve görünüşü üzerinde doğrudan etkilidir. Bu nedenle meme büyütme estetiği ameliyatı alanında uzman ve deneyimli estetik cerrahlar tarafından gerçekleştirilmelidir. Siz de Medyland üzerinde ve farklı branşlarda kategorize edilmiş hekimleri inceleyebilir, hatta bulunduğunuz lokasyona en yakın isimlere erişebilirsiniz. Seçtiğiniz estetik cerrahtan hızlıca randevu alarak meme büyütme estetiğine giden yolda ilk adımı atabilirsiniz.

Meme Büyütme Ameliyatı Özenle Planlanmalı

Meme büyütme estetiği ameliyatı yaptırmak isteyen kişiler öncelikle detaylı bir muayeneden geçirilir ve ameliyata uygun olup olmadıkları değerlendirilir. Hastanın ameliyat sonrası sahip olacağı meme büyüklüğü; boy, kilo ve genel vücut yapısının bir bütün olarak değerlendirilmesi yoluyla belirlenir. Uzun boylu ve fazla kilolu hastalarda daha büyük meme implantlarının seçilmesi uygun olmakla birlikte bu durum, kısa boylu ve zayıf hastalarda doğallıktan uzak bir görünümün ortaya çıkmasına neden olabilir. Kullanılacak meme implantı belirlenirken hastanın göğüs kafesinin şekli, ön - arka çapta dışa çıkık ya da içe dönük olması gibi etkenlerin göz önünde bulundurulması önemlidir.

Medyland üzerinden ulaştığınız alanında uzman ve deneyimli estetik cerrahlar, meme büyütme ameliyatlarından en başarılı, en doğal ve hastanın vücut hatlarıyla en uyumlu sonuçları almak için meme dokusunu ve memelerin mevcut büyüklüğünü titizlikle değerlendirir. Meme büyütme ameliyatı yapılacak hastanın meme dokusu yeterli miktarda ve büyüklükte olmadığında daha büyük protezlerin kullanılması gerekliliği doğabilir. Diğer yandan, meme dokusu az olan hastalarda meme protezinin seçimi sırasında dışarıdan belli olmayacak bir büyüklükte olmasına özen gösterilmelidir.

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme büyütme ameliyatı genellikle memeleri mevcut halinden daha büyük bir hale getirmek, hamilelik, emzirme, kilo kaybı ya da diğer nedenlere bağlı olarak şeklini ve büyüklüğünü kaybeden memelere daha iyi bir görünüm kazandırmak için uygulanır. Bunun yanı sıra meme asimetrilerini gidermek, meme estetiğinden sonra elde edilen sonuçların neden olduğu memnuniyetsizliği ortadan kaldırmak, meme kanseri ya da farklı hastalıkların tedavisine bağlı olarak oluşan durumları gidermek amacıyla da meme büyütme estetiği yapılabilir.

Meme büyütme ameliyatı; memelerinin mevcut büyüklüğü ya da memelerindeki deformasyon nedeniyle hoşnutsuzluk ve estetik kaygılar yaşayan kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Kişi özelinde planlanan meme büyütme estetiği ameliyatı sayesinde kadınların mevcut meme görünümünden kaynaklanan sosyal ve psikolojik rahatsızlıklar giderilebilir.

Unutulmaması gereken ise meme büyütme ameliyatının memelerdeki sarkıklıkları gideremeyeceğidir. Sarkık memelerde daha dolgun bir görünüm elde edilmesi ve sarkıklığın giderilmesi hedefleniyorsa, meme büyütme ameliyatı meme dikleştirme ameliyatı ile kombine edilerek uygulanabilir. Buna bağlı olarak, meme büyütme ameliyatının başarılı olması için ameliyatın planlanma aşamasında memelerin sarkma derecesi, doğru bir şekilde değerlendirilmelidir.

Memelerdeki sarkıklık arttıkça protez seçiminin daha dikkatli bir şekilde yapılması gerekir. Özellikle memelerde doku gevşekliği varsa, aşırı büyük protez tercih edilmemelidir. Aksi takdirde protezin göğüslerde ağırlık yapmasına bağlı olarak sarkma yaşanabilir. Siteye buradan ulaşabilirsiniz: https://www.medyland.com/