Isparta

Memiş'ten Elinde Türk Lirası Olanlara Yatırım Fırsatı

Finans analisti İslam Memiş, Türk lirası (TL) bulunan yatırımcılara yönelik kritik uyarılarda bulundu.

Abone Ol

Piyasalardaki son durumu değerlendiren Memiş, dolar, euro, borsa ve altın fiyatları hakkında önemli açıklamalar yaptı. Özellikle TL sahiplerine seslenen Memiş, mevcut dönemin yatırım fırsatları sunduğunu ve bu fırsatların doğru değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Memiş, TL sahipleri için "Uygun zemin oluştu" diyerek yatırımcıların harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Hafta boyunca piyasaların yoğun bir veri akışına maruz kaldığını, borsada sert düşüşler, euroda gerileme ve altın ile kripto paralarda yatay bir seyrin hakim olduğunu ifade etti. Amerika’da açıklanan tarım dışı istihdam verisinin ise piyasalarda beklenen etkiyi yaratmadığını sözlerine ekledi.

Uluslararası piyasalarda dolar endeksinin 102 seviyesinin üzerine çıktığını belirten Memiş, “Dolar bu haftanın en güçlü enstrümanı oldu ve hem içeride hem dışarıda değer kazandı. Dolar karşısında en fazla değer kaybeden para birimi ise euro oldu,” dedi.

Hafta sonları genellikle piyasaları etkileyen önemli haberlerin geldiğine dikkat çeken Memiş, TL sahiplerine euroyu işaret etti. “Bu haftanın özelinde euronun daha ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Bana sorsalar ‘Elimde TL var, ne alırdım?’ diye, cevabım euro olurdu. Euro, dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor ve benim gözümde bu haftanın en güçlü yatırım enstrümanı euro,” ifadelerini kullandı